Ατομική έκθεση ζωγραφικής θα πραγματοποιήσει η Πόπη Μουσκάτου-Χριστοδουλίδου.Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν απόψε 15 Μαρτίου στις 19:30. Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Art Studio 55, Aντρέα Δρουσιώτη 2, Πλατεία Ηρώων.

 

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

Η έκθεση θα είναι ανοικτή προς όλους όσους θέλουν να απολαύσουν την εξαιρετική δουλειά της Πόπης Μουσκάτου-Χριστοδουλίδου από τις 15-20 Μαρτίου, 10:00 - 13:00 και 17:00 - 21:00.

 

Η ενότητά «Τόπου και Χρόνου αναφορές», αποτελεί συνέχεια των δύο προηγούμενών μου ενοτήτων «Ήλιοι, Φεγγάρια, Πεταλούδες… Κύκλοι ζωής» και «Ήλιοι, Φεγγάρια, Παρουσίες… Κύκλοι ζωής».

Διαπραγματεύεται τις έννοιες του τόπου και του χρόνου, με τοπικές, οικουμενικές και χωροχρονικές αναφορές. Ταυτόχρονα είναι η συνέχεια μιας προσπάθειας να ερμηνευτεί με εικαστικό τρόπο, το μεγαλείο της λειτουργίας του κόσμου, το φαινόμενο της ζωής στην άπειρή του μορφή, η ίδια η συνείδησή μας, μπροστά στο θαύμα της φύσης και της χρησιμότητας των πραγμάτων όταν τα αντικρίζουμε με πνεύμα καθαρό.

 

Η ανθρώπινη παρουσία όπου αποτυπώνεται, τείνει στην αποκάλυψη της ιδεατής ομορφιάς και της αλήθειας που διέπει τον κόσμο. Μέσα από μια φαινομενικά αυθόρμητη εκφραστικότητα, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα γύρω μας σταθμισμένα, όλα εναρμονισμένα.