Την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης διοργανώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, εκδήλωση με θέμα "Οι Αγνοούμενοι της Κύπρου - μια ανοιχτή πληγή".

 

Το θέμα των αγνοουμένων της Κύπρου βρίσκεται σήμερα σε στασιμότητα λόγω της άρνησης της Τουρκίας να συνεργαστεί στο άνοιγμα των αρχείων του τουρκικού στρατού και στην παραχώρηση πληροφοριών που περιλαμβάνουν την σκόπιμη μετακίνηση οστών. Δυστυχώς, εντός  2018 ανευρέθηκαν μόνον 8 αγνοούμενοι και ο χρόνος είναι αμείλικτος.

 

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ ο Κώστας Μαυρίδης ανέφερε πως η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κυρίως των αξιωματούχων της ΕΕ για το συνεχιζόμενο δράμα των αγνοουμένων της Κύπρου, με σκοπό να ανατραπεί η στασιμότητα. Επιπλέον, ανέφερε, ότι πέραν από τις περιπτώσεις δολοφονιών ή εξαφανίσεων, που οφείλονται σε εγκληματικά στοιχεία και από τις δύο κοινότητες, αναδεικνύεται το οργανωμένο και συστηματικό σχέδιο της Τουρκίας για εξόντωση ανυπεράσπιστων ανθρώπων.   

 

"Είναι επιτακτική ανάγκη να διακριβωθεί η τύχη κάθε προσώπου. Πίσω από τους αριθμούς, υπάρχουν αγαπημένοι άνθρωποι που χάθηκαν και οι συγγενείς τους βιώνουν για δεκαετίες την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. Η ομάδα από παιδιά αγνοουμένων που θα είναι παρόντες στην εκδήλωση, αποτελούν την ζωντανή μαρτυρία αυτού του ασίγαστου ανθρώπινου πόνου", συμπλήρωσε ο κ. Μαυρίδης.

 

Η εκδήλωση είναι στις 6:30-8:00 μ.μ. (ώρα Κύπρου 7:30-9:00 μ.μ.) και θα μεταδίδεται απευθείας μέσω live streaming (το link θα κοινοποιηθεί σήμερα απο την εφημερίδα ΛΕΜΕΣΟΣ).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύντομοι χαιρετισμοί 

·         Νίκος Χριστοδουλίδης, Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου

·         Fabio CASTALDO, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ταινία Μικρού Μήκους: "30", βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Πατσαλίδη και σενάριο-παραγωγή του Γιώργου Αβραάμ.   

 

Κύριοι Ομιλητές

Mary McCARTHY, Ευρωπαϊκή Επιτροπής (Director in the Structural Reform Support Service, European Commission)
Παναγιώτης Χατζηπαντελής, Παγκύπρια Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων
Roni ALASOR, δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου “Διαταγή: Εκτελέστε τους αιχμαλώτους” στο οποίο καταγράφονται επώνυμες μαρτυρίες για τα τουρκικά εγκλήματα στην Κύπρο

 

Ακολουθεί συζήτηση με παιδιά αγνοουμένων

 

Αίθουσα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ASP 3G2, EUROPEAN PARLIAMENT-BRUSSELS

 

(διερμηνεία Ελληνικά και Αγγλικά)

Διαβάστηκε 720 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top