Την ιδιαίτερα στενή σχέση ανάμεσα στην Πρεσβεία της Ελλάδας και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), τόνισε στον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, Ιωάννη Παπαμελετίου, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, στη σημερινή πρώτη τους συνάντηση.  


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, κατά τη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι «έχουμε την ίδια εκπαίδευση με την Ελλάδα και γι’ αυτό είμαστε σε συνεχή στενή συνεργασία με τα αντίστοιχα Υπουργεία της Ελληνικής Κυβέρνησης».


Πρόσθεσε, επίσης, ότι και στον τομέα του Πολιτισμού «εργαζόμαστε συνεχώς σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία για την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων και για την ενθάρρυνση κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων».


Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι στενή συνεργασία υπάρχει και στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με δεδομένο τον πολύ μεγάλο αριθμό Κυπρίων φοιτητών στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ελλαδιτών φοιτητών στα Πανεπιστήμια της Κύπρου.


Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε εξάλλου και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και στη συνεργασία του με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Νίκη Κεραμέως και με τους Υφυπουργούς, Ζέττα Μακρή και Άγγελο Συρίγο.


Ο κ. Προδρόμου ευχήθηκε, τέλος, στον κ. Παπαμελετίου καλή και ευχάριστη διαμονή στην Κύπρο και κάθε επιτυχία στην εκτέλεση των καθηκόντων του, ενώ επιφυλάχθηκε και για τις συχνές συναντήσεις και συνεννοήσεις ανάμεσα στο ΥΠΠΑΝ και την Ελληνική Πρεσβεία.

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 107 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top