Τα όσα η ηγεσία του ΕΛΑΜ επικαλείται για να δικαιολογήσει τη διαγραφή μου από την κοινοβουλευτική του ομάδα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά «προφάσεις εν αμαρτίαις, τα οποία ούτε τα στελέχη τους δεν τα πιστεύουν», ανέφερε ο Βουλευτής Λεμεσού Ανδρέας Θεμιστοκλέους, υποστηρίζοντας ότι η διαγραφή του είχε αποφασιστεί από το βράδυ της εκλογής του.


 
Ο κ.Θεμιστοκλέους παραχώρησε το πρωί διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του, στη Λεμεσό, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν προτίθεται να παραδώσει την κοινοβουλευτική του έδρα και πως θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής.


 
«Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο, αν όμως κάποιοι θέλουν, τη βούληση του λαού στις εκλογές να την ακυρώνουν οι κομματάρχες και έχουν τη διάθεση να το πράξουν, να κατεβάσουν νομοθέτημα στη Βουλή για τροποποίηση του», είπε και τόνισε ότι «οι βουλευτικές έδρες και τα κάστρα καταλαμβάνονται, δεν παραδίδονται και δεν προδίδονται».


 
Όπως ανέφερε ο κ.Θεμιστοκλέους, ενώ το θέμα της μετεξέλιξης του ΕΛΑΜ ήταν η βασική προϋπόθεση της αποδοχής της πρότασης για να είναι ο ίδιος αριστίνδην υποψήφιος, «ξαφνικά αυτή η προϋπόθεση πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων και εισέπραξα από τον Πρόεδρο του, ότι πλέον δεν μου πέφτει κανένας λόγος για την μετεξέλιξη του ΕΛΑΜ και την ίδια ώρα απέκλεισε και την εξ αξιώματος συμμετοχή μου στα συλλογικά όργανα του κόμματος του».


 
Αναφέρθηκε επίσης σε επιστολή που έλαβε από το κόμμα, στις 4 Οκτωβρίου, και στην οποία θα έπρεπε να απαντήσει εάν αποδεχόταν και συμμορφωνόταν με το περιεχόμενο της, το οποίο κατά τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους «ζητούσε, μεταξύ άλλων, τη φίμωση μου και την μετατροπή μου σε άβουλο Βουλευτή».  «Η απάντηση μου προς την επιστολή αυτή ήταν η καθ’ ολοκληρία απόρριψη της», συμπλήρωσε.


 
«Λυπούμαι για τη δημιουργηθείσα κατάσταση. Η ρήξη δεν έγινε εξ υπαιτιότητάς μου, αλλά αυτοί επέλεξαν και αποφάσισαν τη διαγραφή μου από μέλος της κοινοβουλευτικής τους ομάδας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «τα όσα επικαλούνται για να δικαιολογήσουν τη διαγραφή μου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά προφάσεις εν αμαρτίαις, τα οποία ούτε τα στελέχη τους δεν τα πιστεύουν».


 
Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι οι λόγοι για τη διαγραφή του φαίνεται να είναι βαθύτεροι και θα πρέπει να ερωτηθεί η ηγεσία του ΕΛΑΜ επί τούτου, ενώ υποστήριξε ότι η διαγραφή του είχε αποφασιστεί από το βράδυ της εκλογής του.


 
«Ο αρχικός σκοπός τους, από ότι εκ των υστέρων αποδεικνύεται, είναι πως απλά ήθελαν, εγώ και συνυποψήφιοι μου, να κουβαλήσουμε ψήφους για να εκλέξουν τον εκλεκτό τους, με τη διαφορά ότι υπολόγισαν λάθος και αντί του εκλεκτού τους εκλέχθηκα εγώ», είπε ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους.


 
Πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος έκανε μεγάλο αγώνα για να πείσει παλιούς συναγωνιστές και φίλους του στον ΔΗΣΥ για να τον στηρίξουν, ότι πρόσφερε πολλά στο ΕΛΑΜ και πως πλέον θα παραμείνει στη Βουλή ως ανεξάρτητος Βουλευτής.


 
ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 699 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top