Σύντομο βιογραφικό

Η Ιφιγένεια Μετόχη γεννήθηκε στην Λεμεσό στις 19 Ιουνίου το 1974. Τελείωσε το Λύκειο Αποστόλου Πέτρου & Παύλου, το κλασσικό τμήμα και έφυγε για σπουδές στην Αθήνα όπου πήρε το πτυχίο της στην Αργυροχρυσοχοία. Μιλά Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά. Άρχισε να γράφει Ποίηση από τα εφηβικά της χρόνια. Ζει στη Λεμεσό και είναι δραστήριο στέλεχος της κοινωνικής και πνευματικής ζωής της πόλης. Είναι η Ταμίας της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης», Μέλος του Πνευματικού Ομίλου Λεμεσού και της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου. Δραστηριοποιείτε και ανήκει και σε διάφορα άλλα Σωματεία. Ποιήματα της καθώς και πεζά (εκδομένα ή ανέκδοτα) δημοσιεύονται σε διάφορα περιοδικά της Κύπρου και της Ελλάδας και ανθολογήθηκε σε διάφορες ποιητικές ανθολογίες.
Η ποιητική της συλλογή «Στοχασμοί Εφηβείας» αποτελεί την πρώτη έκδοση ποιημάτων της. Η συλλογή της «Της Θάλασσας και του ήλιου» αποτελούν την 2ην κατά σειρά εκδομένη της δουλειά.


Στον ελεύθερο της χρόνο της αρέσει να ασχολείται με το γράψιμο , τη γυμναστική , τη μουσική και τη Ζωγραφική , όπου έχει βραβευτεί και για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ το 1988, με τιμητικό δίπλωμα.

 

Προσωπικές τις συλλογές είναι : 1. Στοχασμοί 1988
2. Αναλογισμοί της στιγμής
3. Αναδρομή
4. Παλίρροια Σκέψεων


Το 2013 ο Σύλλογος «Βιβλιόφιλοι Έδεσσας» στα πλαίσια του Γ’ Διαγωνισμού Διηγήματος της απένειμε τιμητικό δίπλωμα.

 

Διαβάστηκε 224 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top