Στο νησί μας εκτός από τους Χριστιανούς Ορθόδοξους, συναντά κανείς Λατίνους, Αρμένιους, Μαρωνίτες, Εβραίους, Μουσουλμάνους, Αγγλικανούς, Καθολικούς, Μάρτυρες του Ιεχωβά και φυσικά Άθεους.


Κι ενώ ως επί το πλείστον γνωρίζουμε πού είναι τα ελληνορθόδοξα κοιμητήρια, δε γνωρίζουμε εάν όλες αυτές οι θρησκείες με τα διαφορετικά ήθη και έθιμα, θάβονται σε αυτά τα κοιμητήρια. Την απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος των αδειούχων γραφείων κηδειών Σόλωνας Μελάς.


Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι Εβραίοι έχουν δικό τους κοιμητήριο στη Λάρνακα, ενώ οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν σε Κοτσιάτη και Ξυλοφάγου.


Το μουσουλμανικό νεκροταφείο βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, απέναντι από το Β’ Δημοτικό, ενώ το κοιμητήριο που βρίσκεται στο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών, είναι το αρμένικο.


Πάνω από το νεκροταφείο της Σφαλαγγιώτισσας βρίσκεται το κοιμητήριο των Μαρωνιτών, των Λατίνων και των Καθολικών, ενώ οι Καθολικοί έχουν και δικό τους στην περιοχή του ξενοδοχείου Crown Plaza.


Οι Αγγλικανικοί προτεστάντες θάβονται στην Ερήμη, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Μελάς όλες οι άλλες θρησκείες όπως και οι Άθεοι, δεν υπάρχει κοιμητήριο για να τους θάψουν. «Τους κρατάμε μέχρι που κάνουμε καυγάδες για να βρούμε κοιμητήριο να τους θάψουμε», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, όπως επισήμανε, «στα ορθόδοξα κοιμητήρια της Λεμεσού δεν επιτρέπεται οι Άθεοι να έχουν το δικό τους κομμάτι για να θάβονται».

 

 

Διαβάστηκε 349 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top