Την πεποίθηση ότι τα παιδιά με αναπηρίες είναι ισότιμα ισότιμα μέλη στην κοινωνία μας, φτάνει η πολιτεία να τους παρέχει τα απαραίτητα εφόδια και φυσικά τις ευκαιρίες που τους αξίζουν, για την επίτευξη της κοινωνικής τους ενσωμάτωσης και της ενεργούς συμμετοχής και δραστηριοποίησης  τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους, εξέφρασε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, η κ. Αιμιλιανίδου μιλούσε κατά τη διάρκεια μουσικής παράστασης του Σωματείου «Δικαίωμα Ελπίδας» για άτομα με αναπηρίες.

 

Στο χαιρετισμό της, τον οποίο ανέγνωσε εκ μέρους της η Λειτουργός Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Μαρία Αβραάμ η Υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι πεποίθηση του Υπουργείου «είναι ότι τα παιδιά με αναπηρίες είναι ισότιμα μέλη στην κοινωνία μας, φτάνει η πολιτεία να τους παρέχει τα απαραίτητα εφόδια και φυσικά τις ευκαιρίες που τους αξίζουν, για την επίτευξη της κοινωνικής τους ενσωμάτωσης και της ενεργούς συμμετοχής και δραστηριοποίησης  τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους».
 

 

Μια από αυτές, πρόσθεσε, «αποτελεί η κύρωση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. Πέρα από ένα νομικά δεσμευτικό έγγραφο, η Σύμβαση είναι ένας πρακτικός χάρτης πορείας για μελλοντικές δεκαετίες και ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των ατόμων με αναπηρίες για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, αλλά και των κρατών για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους».

 

Αποτελεί, είπε η κ. Αιμιλιανίδου, «ένα πρακτικό εργαλείο, στα πλαίσια του οποίου τα κράτη μέρη οφείλουν να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίσουν στα άτομα με αναπηρία, περιλαμβανομένων και των παιδιών με αναπηρία, την πλήρη απόλαυση όλων των δικαιωμάτων τους».

 

Σε αναφορά της στην εκδήλωση είπε ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι αναγνωρίζεται το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία και ειδικά των παιδιών με αναπηρία να συμμετέχουν, σε ίση βάση με τους άλλους, στην πολιτιστική ζωή και ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της δυνατότητας να αναπτύξουν και να αξιοποιήσουν τις δημιουργικές, καλλιτεχνικές και διανοητικές δυνατότητες, όχι μόνο προς όφελος τους, αλλά και για τον εμπλουτισμό της κοινωνίας».

 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 238 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top