Πρόκειται για τον 28χρονο Δημήτρη, ο οποίος προέρχεται από τη γνωστή οικογένεια ταχυδακτυλουργών Λιοτατή (7 στο σύνολο). Το ρεκόρ που έσπασε, είναι αυτό με τα περισσότερα ποτήρια στο κεφάλι, ενώ ταυτόχρονα έκανε ζογκλερικά κόλπα με κορίνες στο κεφάλι.

 


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2021 στο μικρό αμφιθέατρο στο παραθαλάσσιο πάρκο του Μόλου. «Ήταν το καλύτερο σημείο, το πιο πολυσύχναστο μέρος της Κύπρου. Θέλαμε να προβάλουμε τη Λεμεσό μας».

 

 

Ειδικές συνθήκες λόγω Covid-19

Σε συνθήκες προ-πανδημίας, το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες έστελνε δικούς του κριτές. Αυτό λόγω του Covid-19 άλλαξε και για την πιστοποίηση του ρεκόρ χρειάζονταν δύο κριτές-μάρτυρες για να πιστοποιήσουν το ρεκόρ. Τον ρόλο αυτό ανέλαβαν ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης και ο τότε πρόεδρος της πολιτιστικής επιτροπής του Δήμου Νεόφυτος Χαραλαμπίδης (νυν αντιδήμαρχος).
Η όλη διαδικασία βιντεοσκοπείτο από δύο διαφορετικές κάμερες και τα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν ελέγχθηκαν από τους ανεξάρτητους κριτές.

 


«Για τη συμμετοχή στη διαδικασία καταβάλλεται ένα συμβολικό ποσό, συμπληρώνονται έντυπα συμμετοχής και όταν δοθεί το “πράσινο φως” έχεις ένα χρονικό περιθώριο ούτως ώστε να πραγματοποιήσεις την εκδήλωση κατάρριψης του ρεκόρ. Σε διάστημα τριών μηνών, έρχεται η απάντηση μετά από ενδελεχή έλεγχο της επιτροπής», μας εξηγεί ο κ. Λιοτατής.

 


«Πριν να ενημερωθώ ότι κατοχυρώθηκε η κατάρριψη του ρεκόρ, σέρφαρα στην ιστοσελίδα του Guinness, για να εντοπίσω νέες προκλήσεις που θα μπορούσα να διαγωνιστώ. Τότε ήταν που έπεσα τυχαία σε ανακοίνωση με βίντεο και φωτογραφίες που ανέφεραν ότι το ρεκόρ εγκρίθηκε και είναι πλέον επίσημα κατοχυρωμένο», μας περιγράφει ο ταχυδακτυλουργός. Παράλληλα, προσθέτει πως «ήταν απίστευτη συγκίνηση και χαρά που ένιωσα. Δεν είναι λίγο να μπαίνεις μέσα στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ και έτσι περιμένω με αγωνία την έκδοση του 2022».

 


Ατελείωτες ώρες προπόνησης

Σε ερώτησή μας για τις θυσίες και τις προπονήσεις που χρειάζονται, ο κ. Λιοτατής μας ανέφερε ότι «δεν ήταν καθόλου εύκολο. Πρώτη φορά μπήκε στο μυαλό μου για να το πετύχω πριν δώδεκα χρόνια. 
Εργαζόμουν μέρες, εβδομάδες, μήνες, χρόνια για να μπορέσω να έχω μια αξιοπρεπή παρουσία. 
Λάβετε υπόψιν ότι το ρεκόρ έγινε σε εξωτερικό χώρο (λόγω περιορισμών Covid-19) με άνεμο, πράγμα που δυσκόλεψε ακόμη πιο πολύ το εγχείρημα».

 

Γιατί στο παραθαλάσσιο πάρκο του Μόλου

Ο λόγος που ο Κύπριος ταχυδακτυλουργός επέλεξε το παραθαλάσσιο πάρκο του Μόλου ήταν καθαρά για να προβάλει το νησί μας και τις ομορφιές του. «Εκατομμύρια κόσμος βλέπει τα βίντεο, τις φωτογραφίες και διαβάζει το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Μακάρι να επηρεάσουμε θετικά μερικές χιλιάδες τουρίστες να γνωρίσουν τη φιλοξενία και τις ομορφιές του τόπου μας».

 

Ο ανταγωνιστής

«Ένας Αμερικανός συνάδελφος είχε κάνει πρόταση-αίτηση για ρεκόρ με επτά ποτήρια σε ένα λεπτό. Εγώ το πέτυχα με οκτώ ποτήρια σε 3 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα», μας λέει.

 

Μελλοντικοί στόχοι

Ο ταχυδακτυλουργός Λιοτατής μας ανακοίνωσε ότι ο σκοπός του είναι φιλανθρωπικός και γι’ αυτό ετοίμασε μία σειρά προτάσεων για ρεκόρ Γκίνες με στόχο να βοηθήσει την πόλη μας. «Θέλουμε ως οικογένεια να βοηθήσουμε το Νοσοκομείο Λεμεσού με συλλογή χρημάτων από χορηγίες. Κάποιοι άνθρωποι, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά δίνουν τον δικό τους αγώνα και πρέπει να είμαστε δίπλα τους», επισημαίνει και προσθέτει ότι «η προσφορά είναι κάτι που με γεμίζει και νομίζω δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από το να προσφέρεις και να ξέρεις πως τα λεφτά πήγαν για ένα καλό σκοπό».

 


Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για στήριξη της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. 

 


Αξίζει να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη μονάδα δημιουργήθηκε το 2017 για να καλύψει τις ανάγκες των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, με εξειδικευμένες υπηρεσίες αντιμετώπισης πασχόντων τελειόμηνων ή πρόωρων νεογνών, υπηρεσίες οι οποίες δεν παρέχονται από άλλο νοσηλευτήριο της περιοχής.

 

 

Διαβάστηκε 4527 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top