Ο άβακας αποτελεί ένα όργανο που επιτρέπει την εκτέλεση βασικών λειτουργιών όπως η πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμός και διαίρεση. Μπορεί επίσης να πραγματοποιεί πράξεις όπως η καταμέτρηση μέχρι τα δεκαδικά ψηφία, να υπολογίζει τα ποσά που έχουν αρνητικοί αριθμοί κ.λπ. Ο πρόεδρος της αντιπροσωπείας Mastermind Κύπρου Ρώνης Βαρνάβα, καθώς και η Master Instructor Κασσάνδρα Χριστοδούλου, μας εξηγούν πως ο άβακας είναι πολλά παραπάνω. Χάρη στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Εγκεφάλου Mastermind, μπορείτε να δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα στο παιδί σας, αφού επιτυγχάνεται να αναπτύξουν δεξιότητες όπως συγκέντρωση, φωτογραφική μνήμη και ανάκληση, χρησιμοποιώντας τόσο το αριστερό, όσο και το δεξί τμήμα του εγκεφάλου.

Τι είναι το Mastermind Abacus;
Τα  μαθήματα  Mastermind  Abacus  είναι  ένα «Πρόγραμμα Ανάπτυξης Εγκεφάλου» για παιδιά.  Είναι ένα δώρο για τα παιδιά, καθώς τους επιτρέπει όχι μόνο να μαθαίνουν να κάνουν διανοητικά μαθηματικά, αλλά και να χρησιμοποιούν όλες τις λειτουργίες τόσο του αριστερού όσο και του δεξιού εγκεφάλου. Στη Mastermind δουλεύουμε σύμφωνα με την ψυχολογία του παιδιού. Κατανοούμε τη σημασία του παιχνιδιού στη ζωή ενός παιδιού και εφαρμόζουμε μεθόδους με παιχνίδι στα μαθήματά μας, ώστε να καταστήσουμε την εμπειρία τους χαρούμενη και αξέχαστη, που μεταφράζεται σε αποτελεσματική μάθηση.

Ποια είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό το πολυσυζητημένο πρόγραμμα;
Ο Άβακας εφευρέθηκε στη Κίνα το 500 π.Χ. και χρησιμοποιήθηκε ως ένας από τις πιο πρωτόγονες αριθμομηχανές. Προηγουμένως, ήταν δομημένο οριζόντια έχοντας ένα ξύλινο πλαίσιο και χάντρες από πέτρες και βότσαλα, που μετατράπηκαν αργότερα σε κατακόρυφη ευθυγράμμιση. Με τα χρόνια έχει μετατραπεί αρκετές φορές και τώρα χρησιμοποιείται τελικά ως εργαλείο ανάπτυξης του εγκεφάλου για μικρά παιδιά. Ο Άβακας που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι ο Soroban. Έχει κερδίσει δημοτικότητα σε ολόκληρο τον κόσμο που ανταγωνίζεται σε μια κοινή πλατφόρμα μετά την παγκοσμιοποίηση. Έχει αντίκτυπο στο εκπαιδευτικό σύστημα διαφορετικών εθνών.

Πώς ο  Άβακας της Mastermind διαφέρει από τους υπόλοιπους;
Η Mastermind προσφέρει ότι οι άλλοι δεν μπορούν. Έχει κάποια πλεονεκτήματα γιατί είναι ευθυγραμμισμένο με τη μέθοδο της σχολικής διδακτέας ύλης, προσαρμόζει την μέθοδο του παιχνιδιού και της μάθησης για αποτελεσματική μάθηση, παρέχει αποκλειστικό εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία και εφαρμογή κινητού), λογισμικό κτισίματος ταχύτητας όπου βοηθούν στην εξάσκηση και αξιολογούν τον χρόνο και την ακρίβεια και τέλος διεξάγει διαδικτυακές εξετάσεις σε διεθνή, εθνικό και κεντρικό επίπεδο.

Γιατί να επιλέξουμε αυτή τη μέθοδο διδασκαλίας για τα παιδιά;
Μέσα από το μάθημα τα παιδιά αναπτύσσουν κάποιες δεξιότητες όπως συγκέντρωση, φωτογραφική μνήμη, ανάκληση αφού απεικονίζουν τον άβακα και μετακινούν τις φανταστικές χάντρες στο μυαλό τους, παρατηρητικότητα, ακουστική ικανότητα και λογική κατανόηση. Έτσι, επιλέγοντας αυτή τη μέθοδο διδασκαλίας τα παιδιά βελτιώνονται και σε άλλες δραστηριότητες αλλά και σε άλλα μαθήματα. Για παράδειγμα, στη γεωγραφία μπορεί να «φωτογραφίσει» χάρτες. 

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται;
Το Mastermind απευθύνεται σε παιδιά από 6-15 ετών. 

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας;
Ναι, έχει εγκριθεί από τις 24 Μαΐου 2021.

Υπάρχουν αρκετά παιδιά που έχουν μια φοβία προς τα μαθηματικά, πώς μπορεί το mastermind να βοηθήσει;
Η εκπαίδευση του Άβακα για τα παιδιά είναι σχεδιασμένη για να ενισχύσει τις αριθμητικές και νοερές δεξιότητές τους, βελτιώνοντας τις ικανότητες ακρόασης και την ικανότητά τους να εκτελούν νοερούς υπολογισμούς με ακρίβεια και ταχύτητα. Αυτό, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και το επίπεδο ενδιαφέροντός τους για τα μαθηματικά. Προφανώς, αυτό οδηγεί σε καλύτερη επίδοση στο μάθημα.

Πόσες ώρες εξάσκηση την εβδομάδα χρειάζεται ένα παιδί για να αποδώσει;
Τα μαθήματα διεξάγονται μια φορά την εβδομάδα και έχουν διάρκεια 1,5 ώρα. Όμως, το παιδί θα πρέπει να κάνει καθημερινά εξάσκηση στο σπίτι για τουλάχιστον μισή ώρα ώστε να μπορέσει να βελτιώσει τη ταχύτητα του.

Διεξάγετε διαγωνισμούς; 
Κάθε χρόνο η Mastermind διοργανώνει Παγκόσμιο διαγωνισμό που γίνεται σε διάφορες χώρες του κόσμου και λαμβάνουν μέρος παιδιά από 16 χώρες. Πέρσι λόγω της κατάστασης που επικρατεί, δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός όπως ήταν προγραμματισμένος. Ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε να πραγματοποιήσει τον διαγωνισμό διαδικτυακά και είχαμε τη χαρά να εξασφαλίσουμε τη 2η θέση Παγκόσμια με τη μαθήτρια μου Μαρία Νικόλοβα. 

Μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός να γίνει αντιπρόσωπος της Mastermind Abacus;
Ναι, μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε αντιπρόσωπος. Η δικαιόχρηση του Άβακα της Mastermind, δίνεται σε άτομα με πάθος για υπεροχή στον τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών, που είναι δραστήρια και πρόθυμα να έχουν την επιχείρηση για μακροχρόνιο διάστημα. 
Τα πιο επιλέξιμα άτομα, είναι αυτά που έχουν εξαίρετες επιχειρηματικές δεξιότητες και που είναι πρόθυμα να υιοθετήσουν την τεχνολογία και το σύστημα που ταιριάζει καλύτερα στην επιχείρηση.

 

Διαβάστηκε 509 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top