Στην παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των αρμόδιων υπηρεσιών, ο Δήμος Λεμεσού παρουσίασε τα ευρήματα της ακουστικής μελέτης που αφορά τη λειτουργία της εταιρείας Eurogate στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού. Υπενθυμίζουμε πως για πολλά χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται, γιατί δε λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα περιορισμού του θορύβου στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να κλείσουν μάτι τα βράδια. Παράλληλα, αυξάνονται οι κίνδυνοι τροχαίων ατυχημάτων, λόγω του τρόπου εξυπηρέτησης των φορτηγών από το λιμάνι, του αυθαίρετου τρόπου στάθμευσης των ρυμουλκούμενων εμπορευματοκιβωτίων.

 

Η παρουσίαση, η οποία έγινε στην αίθουσα της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας στο Ζακάκι, εκπονήθηκε από την εταιρεία LA SOLAS SERVICES Ltd & ΣΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε, για τον Δήμο Λεμεσού. Ως γνωστό, η ακουστική μελέτη έγινε με πρωτοβουλία του δήμου έπειτα από αίτημα των περιοίκων του λιμανιού.

 

Σε δηλώσεις του στη «Λ», ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι εβδομαδιαίες μετρήσεις θορύβου που έγιναν συσχετίστηκαν με τα αποτελέσματα προηγούμενων μετρήσεων που είχαν διεξαχθεί από τη Διαχειρίστρια Εταιρεία του λιμανιού, καθώς και με τα αποτελέσματα των μετρήσεων του τρίτου γύρου στρατηγικής χαρτογράφησης θορύβου στο πολεοδομικό συγκρότημα Λεμεσού που ολοκληρώθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος, τον Σεπτέμβριο του 2018. Όπως επισήμανε ο κ. Νικολαΐδης, η ακουστική μελέτη στάλθηκε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με την παράκληση να υποβάλουν εισηγήσεις, για απάμβλυνση του προβλήματος εντός δύο μηνών.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παρουσίαση παρευρέθηκε και ο βουλευτής Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Σταύρος Παπαδούρης, ο οποίος δήλωσε πως «μετά την ενημέρωση περάσαμε από σπίτια που γειτνιάζουν και επηρεάζονται από τις εργασίες του λιμανιού και επιβεβαιώσαμε το μέγεθος του προβλήματος. Αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης, η συμφωνία απ’ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη όπως χρησιμοποιήσουμε τη μελέτη αυτή ως βάση διαβούλευσης και να ορίσουμε νέα συνάντηση σε περίπου δύο μήνες για να εξετάσουμε εφικτούς τρόπους θεραπείας». Συνεχίζοντας ο κ. Παπαδούρης ανέφερε πως το συμπέρασμα είναι το γεγονός ότι η καθημερινότητα των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής έχει επηρεαστεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, λόγω της μη σωστής μελέτης που έγινε προ αρκετών χρόνων και ακόμη πιο ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι η λύση πρέπει να είναι ριζική και βασιζόμενη σε κυβερνητική απόφαση.

 

«Υπενθυμίζουμε ότι ως Κίνημα είχαμε προ ετών εισηγηθεί όπως δεντροφυτευθεί πυκνά η λωρίδα κρατικής γης, που παρεμβαίνει μεταξύ του λιμανιού και της παρακείμενης οικιστικής περιοχής, αφού δημιουργηθεί χωμάτινο ανάχωμα για να μετριαστεί η ηχορύπανση από το λιμάνι. Μια απλή και οικονομικά αειφόρα λύση που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην περιοχή. Παράλληλα είχαμε εισηγηθεί λύσεις για την άτακτη στάθμευση και έλλειψη τροχαίας ρύθμισης τις μέρες που προκαλείται συνωστισμός φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων. Δηλώνουμε τη στήριξή μας στα αιτιολογημένα κατά την άποψή μας αιτήματα των περιοίκων και καλούμε τον Δήμο Λεμεσού να συντονίσει όλες τις πρωτοβουλίες των πολιτικών δυνάμεων του τόπου για να επέλθει γρήγορα επίλυση του θέματος αυτού», τόνισε ο κ. Παπαδούρης.

 

Τέλος, ευχαρίστησε τον Δήμο Λεμεσού για την πρωτοβουλία διενέργειας της μελέτης και την ενημέρωση.

 

Εκ μέρους των κατοίκων Ζακακίου μίλησε στη «Λ», κάτοικος της περιοχής, ο κ. Αντρέας Αντρέου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως η ακουστική μελέτη που έγινε ήταν στην ουσία το πρώτο βήμα για την επίλυση του ζητήματος, αλλά δεν είναι αυτό ακριβώς που ζητούν.

 

Όπως μας εξήγησε, είναι διαφορετική η μεθοδολογία που ακολουθείται για να καθορίσεις τον θόρυβο του περιβάλλοντος και διαφορετική όταν αφορά θόρυβο που κάνουν συγκεκριμένα μηχανήματα. «Απ’ εκεί και πέρα όμως για να μπορέσεις να προχωρήσει σε λύσεις, θα πρέπει να αναλυθεί η κάθε διαδικασία πού γίνεται. Για παράδειγμα, θα πρέπει να μετρηθεί ο θόρυβος όταν φορτώνεται ή εκφορτώνεται ένα κοντέινερ, ο θόρυβος την ώρα που αφήνουν στο trailer τα πράγματα, ο θόρυβος όταν κινείται το trailer για να το φέρει στην ξηρά, ο θόρυβος όταν το αφήσει ο γερανός στην ξηρά, όταν το πιάσει το ρευματοφόρο να το πάρει στον χώρο αποθήκευσης. Όλες αυτές οι διαδικασίες πρέπει να μετρηθούν εξειδικευμένα για να φανεί ποια είναι η πιο θορυβώδης διαδικασία», σημείωσε.

 

Ο κ. Αντρέου υπογράμμισε, δε, ότι η επιτροπή Περιβάλλοντος συνήθως κάνει μετρήσεις 24ωρες σε μια περιοχή και βλέπει τον μέσο όρο θορύβου τριών ημερών για παράδειγμα. «Δηλαδή, εάν δουλέψει ένα πλοίο 5 ώρες και τις υπόλοιπες 19 δεν υπάρχει πλοίο να κάνει εκφόρτωση, βγαίνει ένας μέσος όρος για τις 24 ώρες. Εμείς δεν το δεχόμαστε αυτό το πράγμα, διότι αυτές οι πέντε ώρες που εργάζεται το πλοίο μπορεί να είναι οι ώρες της κοινής ησυχίας, δηλαδή να είναι από η ώρα 12:00 ως η ώρα 5:00 το πρωί», επισήμανε.

 

Συνεχίζοντας ο κ. Αντρέου μας ανέφερε ότι θα ζητήσουν να γίνουν εξειδικευμένες μετρήσεις, ενώ ζητούν μας είπε και συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα μπορούν να λύσουν έστω και μερικώς το πρόβλημα. «Εάν δε γίνει κάτι, θα προχωρήσουμε δικαστικώς και σύμφωνα με το νόμο περί κοινής ησυχίας να βγάλουμε διάταγμα που να απαγορεύεται η χρήση του λιμανιού από τις 11:00 το βράδυ μέχρι τις 5:00 ή 6:00 το πρωί», συμπλήρωσε

Διαβάστηκε 420 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top