Του Γιάννου Λύτρα - ΠΟΛΙΤΗΣ

 

Για ακόμα δύο μέρες θα είναι στην καθημερινότητα των Κυπρίων πολιτών τα δωρεάν rapid test, καθώς, με πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, καταργούνται από την 1η Αυγούστου. Το βάρος αναμένεται ότι θα φορτωθούν τα φαρμακεία, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία το 50% των φαρμακείων είναι κλειστά λόγω των θερινών διακοπών. Η κίνηση και η ζήτηση για διενέργεια rapid test αναμένεται ότι θα αυξηθούν, με τις εν λόγω επιχειρήσεις να προετοιμάζονται κατάλληλα, τόσο όσον αφορά την προμήθεια αναλωσίμων, όσο και την δυνατότητά τους να ανταποκριθούν.

Τα φαρμακεία, παράλληλα, ετοιμάζονται να συνεισφέρουν και στον εμβολιασμό κατά της Γρίπης Α το Φθινόπωρο, ενώ σε σχέση με το θέμα αυτό ο Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Υγείας και αναμένει πρόσκληση για συζήτηση. Αυτή την περίοδο, φαρμακοποιοί έχουν τύχει επιμόρφωσης και θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, ώστε να φρεσκάρουν τις γνώσεις τους και να είναι στην διάθεση του κράτους.

Αύξηση ζήτησης σε δύσκολη περίοδο

Αναμένεται να υπάρξει αυξημένη κίνηση στα φαρμακεία, δήλωσε στο politis.com.cy η πρόεδρος του Παγκυπρίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Δρ Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ, προσθέτοντας όμως ότι ήδη είναι επιφορτισμένα με την κάλυψη της ζήτησης που προκύπτει τις απογευματινές και βραδινές ώρες, όταν δεν λειτουργούν τα σημεία για δωρεάν rapid test του Υπουργείου Υγείας. Ως εκ τούτου, θεωρείται ότι είναι προετοιμασμένοι οι φαρμακοποιοί και αναμένουν την αλλαγή.

Είναι δύσκολη η χρονική συγκυρία στην οποία καταργούνται τα δωρεάν rapid test, πρόσθεσε η κα Πιέρα Ισσέγιεκ, καθώς αρκετά φαρμακεία είναι κλειστά για τις θερινές διακοπές τους. Γίνεται ομαδοποίηση των φαρμακείων, ώστε να μην κλείνουν όλα ταυτόχρονα και να δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να εξυπηρετείται. Τα φαρμακεία τα οποία εμπίπτουν στην πρώτη ομάδα, έκλεισαν την 10η Ιουλίου και θα ανοίξουν την 1η Αυγούστου. Ήδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση στα φαρμακεία της δεύτερης ομάδας, τα οποία είναι τώρα σε λειτουργία, αλλά θα κλείσουν από την 1η Αυγούστου μέχρι τις 23 του ιδίου μήνα. Η κατάσταση αναμένεται να εξομαλυνθεί μετά τις 23 Αυγούστου, όταν, πλέον, όλα τα φαρμακεία θα είναι στην διάθεση των πολιτών και θα έχουν ενώπιόν τους περισσότερες επιλογές.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

 

Πηγή: politis.com.cy

 

 

Διαβάστηκε 499 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top