Συγκεκριμένο πλάνο επαναφοράς της Λεμεσού στις ράγες της ποιοτικής και ισορροπημένης ανάπτυξης και προόδου προτείνει ο Γιάννης Αρμεύτης, ο οποίος εξήγγειλε στις 8 Ιουλίου την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της πόλης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Πανεπιστημίου ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό.

 

Ο γνωστός αρχιτέκτονας μίλησε για το πλάνο του, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης που θα αποτελεί σημείο αναφοράς στη Μεσόγειο. Όπως είπε, το όραμά του είναι απλό: «Να επαναφέρουμε τη Λεμεσό στις ράγες της ποιοτικής ανάπτυξης και της προόδου. Να δραστηριοποιήσουμε το λεμεσιανό πνεύμα, το γεμάτο ενέργεια και δυναμισμό. Να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

 

Στην ομιλία του ο κύριος Αρμεύτης υπογράμμισε ότι η Λεμεσός μπορεί καλύτερα και αξίζει περισσότερα, για να προσθέσει ότι: «Θέλουμε και μπορούμε να αναδείξουμε εκείνη την ενέργεια που έσπρωξε τη Λεμεσό να είναι όχι απλά η κορυφαία πόλη στην Κύπρο, αλλά να τη συγκρίνουμε με άλλες παραλιακές πόλεις στη Μεσόγειο και δίκαια να νιώθουμε περήφανοι. Μπορούμε να θέσουμε τέρμα στη στασιμότητα, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εποχής και να επαναφέρουμε τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια, που είναι βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας της πόλης μας».

IMG-20210715-WA0001

 

Με σχέδιο για τα προβλήματα της πόλης

Στάθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Λεμεσός όπως είναι, το κυκλοφοριακό και οι χώροι στάθμευσης, η ποιότητα ζωής στις συνοικίες και η ανισόρροπη ανάπτυξη, η καθαριότητα των δρόμων, των πάρκων, των δημόσιων χώρων, η έλλειψη πρασίνου, η ποιότητα της θάλασσας, τα ακριβά ενοίκια και η εικόνα εγκατάλειψης στο κέντρο. Εμείς, είπε, έχουμε Σχέδιο ποιοτικής ανάπτυξης και σαφή προσανατολισμό, με απαντήσεις και λύσεις στο κάθε ένα από τα πιο πάνω ζητήματα, τονίζοντας ότι «μπορούμε καλύτερα, μπορούμε περισσότερα».

Ο Γιάννης Αρμεύτης ανέπτυξε το όραμά του, ξεκαθαρίζοντας ότι για να έχει προοπτικές επιτυχίας η προσπάθεια που ξεκινά, πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχει περιεχόμενο και ουσία, να εδράζεται σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, που να δίνει, όχι μόνο λύσεις, αλλά και ισχυρή ώθηση στην πόλη.

 

 

Σε πρώτο πλάνο τα έργα πνοής

Αναλύοντας τους βασικούς άξονες του οράματός του, αναφέρθηκε σε μια πόλη πράσινη με έργα πνοής, όπως το Μητροπολιτικό Πάρκο, οι Πράσινες Διαδρομές και το Γραμμικό Πάρκο Ακταίας Οδού. Μίλησε για μια πόλη με καλύτερη συνδεσιμότητα και εναλλακτικούς τρόπους διακίνησης, μια πόλη των 15 λεπτών, με πρωτοποριακά δίκτυα που να ενώνουν μεταξύ τους γειτονιές, σχολεία, τοπικά εμπορικά κέντρα, το κέντρο της πόλης και την παραλία. Μια πόλη «έξυπνη» που να επενδύει στην ψηφιακή τεχνολογία, δημιουργική και με ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα.

Μίλησε ακόμη για μια πόλη με σύγχρονους χώρους άθλησης και περιβαλλοντικές υποδομές, για την αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου, για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

 

 

Διεκδικητικός δήμαρχος αντλώντας δύναμη από την κοινωνία

Ο κύριος Αρμεύτης γνωστοποίησε ότι στοχεύει στη συγκρότηση μιας ευρείας κοινωνικής Λεμεσιανής συμμαχίας για την προώθηση του πλάνου και τη διεκδίκηση όσων η πόλη αξίζει και δικαιούται. Γι’ αυτό το σκοπό, εξήγησε, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον διάλογο με τους δημότες και μαζί με μια ομάδα συνεργατών του, ειδικών επί θεμάτων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ενισχύσει το σχέδιό του με τις προτάσεις των πολιτών, με στόχο τη διαμόρφωση ενός πρακτικού και εφαρμόσιμου προγράμματος. «Αυτή θα είναι η ολοκληρωμένη πρότασή μας για τη Λεμεσό μας. Μια δυναμική πρόταση που θα αντλεί από τη μοναδική ενέργεια των ανθρώπων της», ανέφερε. Ο Γιάννης Αρμεύτης στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο του Δήμου Λεμεσού, τονίζοντας ότι κινητήρια δύναμη υλποίησης του οράματός του θα είναι ένας αποτελεσματικός και οικονομικά νοικοκυρεμένος Δήμος.


«Ένας δήμος που ξεκινά και τελειώνει τα έργα που αναλαμβάνει. Δεν τα αφήνει ανοικτά επ’ άπειρον προκαλώντας οικονομική ασφυξία σε επιχειρήσεις και αφάνταστη ταλαιπωρία στους δημότες», ανέφερε. Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, ο κ. Αρμεύτης σημείωσε ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες. «Υπηρέτησα την πόλη μας από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Παράλληλα ως αρχιτέκτονας την έχω εξερευνήσει, την έχω περπατήσει και έχω ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Είμαι αποφασισμένος να παλέψω με σύγχρονα εργαλεία διοίκησης και αποτελεσματικά μοντέλα διαχείρισης και ιεράρχησης έργων, τα οποία να έχουν μεγαλύτερη ανταπόδοση στους πολίτες και να μην είναι αποσπασματικά και αποκομμένα. Με σοβαρές, μελετημένες και αξιόπιστες προτάσεις, οι οποίες θα εξασφαλίζουν τους απαιτούμενους πόρους. Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι ξέρω να διεκδικώ και μπορώ να κερδίσω για τον δήμο μας», είπε ο κ. Αρμεύτης.

 

Δήλωσε ακόμη ότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος επειδή πιστεύει στις ξεχωριστές δυνατότητες του καθενός, ανεξάρτητα από τον κοινωνικό ή πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε πρόσχημα εξυπηρέτησης συμφερόντων. «Η Λεμεσός πρέπει να είναι η δύναμη που μας ενώνει. Η Λεμεσός πρέπει να είναι ο κοινός παρονομαστής για όλους όσοι θα βαδίσουν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια για να αλλάξουμε την πόλη μας. Για να κατακτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε», κατέληξε ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Λεμεσού.
 

Διαβάστηκε 1230 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top