Για 70 χρόνια το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού (ΣΥΛ) προσφέρει στους Λεμεσιανούς καθαρό, πόσιμο νερό. Με αφορμή τα 70χρονά του, ο διευθυντής του Συμβουλίου, Σωκράτης Μεταξάς, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Lemesos Tv «Το Θέμα», μιλώντας για όλα όσα αφορούν την ποιότητα του νερού που προσφέρεται στους καταναλωτές, αλλά και τους μελλοντικούς στόχους που θέτει το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού.

 

Η ιστορία του

 

Αρχικά, ο κ. Μεταξάς μας ανέφερε ότι το ΣΥΛ ιδρύθηκε το 1951, με αποκλειστικό σκοπό την παροχή ικανοποιητικής ποιότητας και ποσότητας νερού για την κάλυψη των οικιακών και των εμποροβιομηχανικών αναγκών των κατοίκων της Λεμεσού.

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΣΥΛ, τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του εξυπηρετούσε μερικές εκατοντάδες υποστατικά στον ιστορικό πυρήνα της πόλης. «Στην πορεία των χρόνων και καθώς η Λεμεσός επεκτεινόταν σε έκταση και σε αριθμό κατοίκων, αυξήθηκε η γεωγραφική κάλυψη των περιοχών που εξυπηρετούνται», πρόσθεσε ο κ. Μεταξάς.

 

«Η συνεχής διαδρομή του ΣΥΛ εδώ και επτά δεκαετίες ήταν καθοριστική στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς τους παρέχει απρόσκοπτα ασφαλές και καθαρό πόσιμο νερό, ένα αγαθό εξαιρετικά ζωτικής σημασίας. Σήμερα το ΣΥΛ υδροδοτεί 110.000 περίπου υποστατικά που εμπίπτουν στα διοικητικά όρια των Δήμων Λεμεσού, Κάτω Πολεμιδιών, Μέσα Γειτονιάς, Αγίου Αθανασίου, Γερμασόγειας καθώς και των Κοινοτήτων Φασούλας, Παλώδιας, Μαθηκολώνης, Πάνω Πολεμιδιών, Μουταγιάκας, Φοινικαριών και Τσιερκέζ Τσιφτλίκ», συμπλήρωσε.

 

Πόσιμο νερό ή φιλτραρισμένο;

 

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι πολλοί συνδημότες μας αναγκάζονται να αγοράζουν πόσιμο νερό ή να έχουν φίλτρο νερού στις οικίες τους, ο διευθυντής του ΣΥΛ μας απάντησε πως το νερό του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας είναι εξαιρετικής ποιότητας. Αυτό σημείωσε, αναδεικνύουν και οι αναλύσεις νερού που γίνονται σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων αλλά και από διαπιστευμένο ιδιωτικό χημείο με το οποίο είναι συμβεβλημένο το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας.

 

«Σας λέω υπεύθυνα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί κάποιος καταναλωτής να μην εμπιστεύεται το νερό του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι ένας πολίτης δεν μπορεί να πίνει αυτό το νερό. Πέραν τούτου, υπάρχει και νέα ευρωπαϊκή οδηγία που θα τεθεί σε εφαρμογή σε δύο περίπου χρόνια και διασαφηνίζει λίγο τα δεδομένα όσον αφορά αυτό το θέμα.

 

Πλέον οι πολίτες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να πίνουν ποιοτικό νερό από τη βρύση τους και θα πρέπει εμείς ως Αρχές Υδατοπρομήθειας, να πείσουμε τους πολίτες ότι μπορούν να εμπιστευτούν το πόσιμο νερό», επισήμανε ο κ. Μεταξάς.

 

«Με επαγγελματισμό και τεχνογνωσία, με σεβασμό στο περιβάλλον και με ευαισθησία στην εξασφάλιση της κοινωνικής ευημερίας των πολιτών, το ΣΥΛ διαχειρίζεται με υπευθυνότητα το πόσιμο νερό και το διαθέτει στους καταναλωτές, εφαρμόζοντας τις σχετικές πρόνοιες της Κυπριακής Νομοθεσίας και των Ευρωπαϊκών Οδηγιών», συμπλήρωσε.


Παρακολουθήστε όλη την εκπομπή ΕΔΩCapture

 

Στόχοι του ΣΥΛ

 

Ο διευθυντής του ΣΥΛ, συνέχισε λέγοντάς μας ότι πρωταρχικός στόχος του ΣΥΛ παραμένει η παροχή ασφαλούς πόσιμου νερού που καλύπτει ικανοποιητικά τόσο τις υφιστάμενες όσο και τις μελλοντικές ανάγκες των καταναλωτών της περιοχής που εξυπηρετεί. Όπως ξεκαθάρισε, ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με:

• Τη συντήρηση και επέκταση του δικτύου και άλλων υποδομών υδροδότησης.

• Τον προγραμματισμό και την εκτέλεση τεχνικών έργων, με πλήρη σεβασμό προς το περιβάλλον.

• Τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών για την άριστη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

• Τη συμμετοχή του ΣΥΛ σε Ευρωπαϊκά προγράμματα για τεχνολογική αναβάθμιση του Οργανισμού.

 

Ταυτόχρονα, ο κ. Μεταξάς αναφέρθηκε και στους μελλοντικούς στόχους του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας, σημειώνοντας ότι το ΣΥΛ εισάγει νέες τεχνολογίες με σκοπό να μπορούν να εξυπηρετούν τους καταναλωτές τους διαδικτυακά. «Για κάθε εργασία που αφορά στις υπηρεσίες του ΣΥΛ, ο καταναλωτής μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσω της ιστοσελίδα του, στη διεύθυνση www.wbl.com.cy.

 

Με τη χρήση των διαδικτυακών υπηρεσιών του ΣΥΛ, οι καταναλωτές εξυπηρετούνται γρήγορα, με ασφάλεια και με την άνεση του δικού τους χώρου», πρόσθεσε.

 

Έξυπνες τεχνολογίες

 

Επιπλέον, ο Σωκράτης Μεταξάς μας ανέφερε πως το ΣΥΛ πρωτοπορεί και έχει δημιουργήσει τη δική του εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, με το όνομα WB Lemesos. Μέσω της εφαρμογής, όπως μας εξήγησε, θα μπορεί ο καταναλωτής εύκολα και γρήγορα να πληρώσει τον λογαριασμό του, ενώ ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να ενημερώνεται για την κατάσταση του λογαριασμού του.

 

Παράλληλα, μας είπε ότι το ΣΥΛ θα εισάγει έξυπνες τεχνολογίες, ούτως ώστε να μπορεί ο πολίτης να παρακολουθεί την κατανάλωση από το σπίτι του ή το κινητό του, ενώ θα μπορεί όπως είπε, να λαμβάνει άμεση ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει με την κατανάλωση του νερού. Όπως δήλωσε ο διευθυντής του ΣΥΛ, οι έξυπνες τεχνολογίες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ήδη εγκριθεί, όπως είπε, «ένα κονδύλι της τάξης των 13 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα μας βοηθήσει να εισαγάγουμε αυτή τη νέα τεχνολογία στη Λεμεσό».

 

Τέλος, ο κ. Μεταξάς επισήμανε ότι προχωρούν με συνέπεια για να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις για το μέλλον του ΣΥΛ και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσουν τον προγραμματισμό και την εκτέλεση των αναγκαίων έργων υδρευτικής υποδομής, για να διασφαλίζεται η συνεχής και ομαλή υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής Λεμεσού.

Διαβάστηκε 439 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top