«Προβλήματα αντιμετώπισε και φέτος το σύστημα ενεργοποίησης των σειρήνων της Πολιτικής Άμυνας αν ληφθεί υπόψη πως από τις 153 που υπάρχουν για κάλυψη των αναγκών, δόθηκε εντολή σε 149 να ηχήσουν και από αυτές οι 16 δεν… συμμορφώθηκαν», γράφει ο «Φ» σήμερα Σάββατο.

Στέλεχος της Πολιτικής Άμυνας ανέφερε στον «Φ», πως οι 4 από τις από τις 153 είναι εκτός δράσης επειδή αντιμετώπιζαν πρόβλημα στη λειτουργία τους. Όταν ενεργοποιήθηκε το σύστημα στην επέτειο του πραξικοπήματος διαπιστώθηκε ότι άλλες 16 δεν λειτούργησαν, οπόταν δόθηκε οδηγία σε συνεργεία να τις ελέγξουν και καταβάλλεται προσπάθεια να είναι σε υπηρεσιακή ετοιμότητα τουλάχιστον στην επέτειο της τουρκικής εισβολής στις 20 Ιουλίου.

«Το στέλεχος της Πολιτικής Άμυνας με το οποίο επικοινωνήσαμε ανέφερε ότι στις 15 Ιουλίου ήχησαν μόνο 133 σειρήνες και πρόσθεσε, πως σε κάποιες περιπτώσεις στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες το σήμα που στέλλεται για ενεργοποίηση των σειρήνων δεν αποκωδικοποιείται, οπόταν κάποιες σειρήνες δεν ενεργοποιούνται», γράφει το ρεπορτάζ και προσθέτει ότι «πέραν του προβλήματος της αστοχίας 16 σειρήνων, ήρθε στην επιφάνεια και το εύρος της κάλυψης των υφιστάμενων σειρήνων σε περίπτωση κινδύνου. Πολίτης ο οποίος διαμένει στα Λύμπια επικοινώνησε με την πολιτική Άμυνα ζητώντας ενημέρωση για το γεγονός ότι δεν ακούστηκαν οι σειρήνες. Ρώτησε δε, αν ήταν χαλασμένες, οπόταν η απάντηση που έλαβε ήταν ότι απλώς δεν υπάρχουν σειρήνες εγκατεστημένες στα Λύμπια. Υπέδειξε πως η κοινότητα βρίσκεται κοντά σε ακριτική περιοχή και διερωτήθηκε τι θα συμβεί αν προκύψει κίνδυνος και πρέπει να ενημερωθούν οι κάτοικοι. Ακολούθως παρατήρησε πως και στην Τεμπριά, όπου διέμενε προηγουμένως, επίσης δεν ακούγονταν οι σειρήνες τις επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής. Ούτε και εκεί έχουμε σειρήνες, ήταν η απάντηση. Το γεγονός επιβεβαίωσε στον «Φ» στέλεχος της Πολιτικής Άμυνας».

Περισσότερα στο ρεπορτάζ του Βάσος Βασιλείου στον «Φ» του Σαββάτου

Διαβάστηκε 907 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top