Η υπόθεση Γιαννάκη δεν ολοκληρώνεται με την παραίτησή του. Διεκδικούμε την ψήφιση της πρότασης της ΕΔΕΚ για αποστέρηση των ωφελημάτων των κρατικών αξιωματούχων που εμπλέκονται σε σκάνδαλα και διαφθορά.


Η υπόθεση του Γ. Γιαννάκη προκαλεί την δυσαρέσκεια, την απογοήτευση αλλά και την έκπληξή μας αφού ενώ τα εν λόγω έγγραφα κατατέθηκαν πριν από 15 και πλέον χρόνια ουδείς «είδε», ουδείς «ήξερε» για το ότι ήταν πλαστά.


Είναι αυταπόδεικτο πως η όλη υπόθεση δεν ολοκληρώνεται με την παραίτηση του Γ. Γιαννάκη αλλά χρειάζεται να εξεταστεί ποιοι παρέλαβαν και ποιοι έκριναν τα εν λόγω έγγραφα ως ικανοποιητικά.


Αναμένουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στις δέουσες έρευνες ώστε να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν. Θυμίζουμε πως εκκρεμεί η πρόταση νόμου της ΕΔΕΚ για αποστέρηση των ωφελημάτων των κρατικών αξιωματούχων εάν αποδειχθεί η εμπλοκή τους σε σκάνδαλα και διαφθορά. Η άμεση ψήφιση της πρότασής μας θα συμβάλει στην πάταξη τέτοιων φαινομένων αλλά και στην μη διασπάθιση των δημοσίων πόρων και των χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη.

 

Γραφείο Τύπου ΕΔΕΚ
Λευκωσία, 26 Μαΐου 2021

Διαβάστηκε 1041 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top