Οκτώ εισηγήσεις για στήριξη της μητρότητας κατέθεσε η ΠΟΓΟ, τονίζοντας ότι η κοινωνία απαιτεί ουσιαστική πολιτική και όχι προεκλογικά πυροτεχνήματα. Σχολιάζοντας την εξαγγελία της κυβέρνησης για αύξηση της άδειας μητρότητας, επεσήμανε ότι αποτελεί αποσπασματικό μέτρο.

 

Υπέδειξε επίσης ότι οι πραγματικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα νεαρά ζευγάρια είναι η εργασιακή ανασφάλεια, τα εκτεταμένα και κατακερματισμένα ωράρια εργασίας, τα μειωμένα εισοδήματα, οι δυσκολίες απόκτησης στέγης και η έλλειψη δομών φροντίδας.

 

Κατέθεσε επίσης τις ακόλουθες οκτώ εισηγήσεις για στήριξη της μητρότητα:
• Αύξηση της άδειας μητρότητας σε έξι μήνες για όλες τις μητέρες στη βάση των συστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που αφορούν το θηλασμό και την φροντίδα παιδιών.
• Αύξηση του επιδόματος μητρότητας, αφού σήμερα για τις 18 εβδομάδες άδειας μητρότητας η γυναίκα χάνει το 28% του μισθού της κάθε μήνα.
• Παροχή της άδειας πατρότητας, ανεξάρτητα εάν οι γονείς έχουν τελέσει γάμο ή όχι.
• Πληρωμένη γονική άδεια.
• Επανεξέταση και διαμόρφωση των επιδομάτων τέκνου και μονογονιών σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες των οικογενειών.
• Αναγνώριση των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων.
• Επιδότηση του κόστους φροντίδας, βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, οικογενειών με βρέφη και παιδιά σε δομές φροντίδας.
• Επέκταση και αύξηση κρατικών δομών φροντίδας για βρέφη και παιδιά.

 

Η ΠΟΓΟ επεσήμανε ότι οι πραγματικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα νεαρά ζευγάρια δεν πρόκειται να ξεπεραστούν με μια προεκλογική εξαγγελία, η οποία μάλιστα ενδέχεται να μείνει στα χαρτιά όπως πολλές άλλες εξαγγελίες της κυβέρνησης Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ.

Διαβάστηκε 424 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top