Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται από αύριο Τρίτη 11 Μαΐου όλοι οι εκπαιδευτικοί των απογευματινών και βραδινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Συγκεκριμένα, από την απεργία επηρεάζονται τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης, τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, τα Μουσικά Σχολεία, η Προπαρασκευαστική Μαθητεία, οι Βραδινές Τεχνικές Σχολές κλπ.

 

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, εξαντλήθηκε το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί, για να τοποθετηθεί η κυβέρνηση στα όσα έχουν συζητηθεί μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του ΥΠΠΑΝ, για την κατάργηση του καθεστώτος απασχόλησης της αγοράς υπηρεσιών στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα του υπουργείου και την επαναφορά σε μισθωτή απασχόληση.

 

Όπως σημειώνεται, «οι απασχολούμενοι εκπαιδευτικοί στα πιο πάνω προγράμματα προχωρούν στην υλοποίηση των δυναμικών μέτρων που είχαν εξαγγελθεί τον περασμένο Μάρτιο και είχε γραπτώς ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας με επιστολές στις 26 Μαρτίου και 30 Μαρτίου, αντίστοιχα».

Μάλιστα όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, την απόφαση για επ’ αόριστον απεργία στηρίζουν και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ.

Διαβάστηκε 616 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top