Μετά την απαλλαγή των επιχειρηματιών των κέντρων αναψυχής για έλεγχο των υγειονομικών εγγράφων (safepass) των επισκεπτών τους o Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), ζητά την επέκταση της ισχύος του αρνητικού τεστ Covid στη μία εβδομάδα αντί 72 ωρών.
 
Η ισχύς αυτή θα πρέπει οπωσδήποτε να επεκταθεί στη μία βδομάδα, διαφορετικά θέτει έμμεσα προσκόμματα και δυσκολίες στην δυνατότητα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιασθεί ακόμα να επισκεφθούν τα κέντρα αναψυχής αφού θα λειτουργεί για τους πλείστους συμπολίτες μας αποτρεπτικά έχοντας την υποχρέωση να προβαίνουν ανά τρίτη μέρα σε ένα διαγνωστικό έλεγχο, αναφέρει ανακοίνωση που υπογράφει ο ΓΓ του ΠΑΣΙΚΑ, Φάνος Λεβέτνης.
 
Σημειώνει ακόμη ότι η πρόνοια αυτή δημιουργεί επίσης προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους μας, που ενώ απαιτείται από αυτούς να προβαίνουν σε έλεγχο ανά βδομάδα εκ των πραγμάτων υποχρεώνονται να προβαίνουν ανά 72 ώρες, πράγμα πάρα πολύ δύσκολο για πολλούς λόγους, την ώρα που για αρκετές ηλικιακές ομάδες εργαζομένων δεν έχει έρθει ακόμα  η σειρά τους για εμβολιασμό.
 
Επίσης, ο κ. Λεβέντης προσθέτει ότι  η επέκταση της ισχύος είναι επιβεβλημένη σε περίπτωση πιθανής εξαίρεσης των επισκεπτών στη χώρα μας από το να προβαίνουν ανά 72 ώρες σε τέτοιους ελέγχους.
 
«Τονίζουμε ξανά ότι η πίεση που δεχόμαστε από τα μέλη μας για λήψη δυναμικών μέτρων αλλά και νομικών  μέτρων είναι υπέρμετρα πιεστική φέρνοντας πραγματικά σε πολύ δύσκολη θέση το Δ.Σ. που προσπαθεί να τα αποφύγει αφού αυτοσκοπός είναι η επιστροφή στην ομαλότητα το συντομότερο δυνατό . Μέχρι όμως να γίνει αυτό  και αφού εξακολουθεί η βιομηχανία των Κέντρων Αναψυχής να λειτουργεί με περιορισμούς, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οικονομική στήριξη», καταλήγει.

Διαβάστηκε 1082 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top