«Ως Κίνημα που έχει στον πυρήνα του τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, θεωρούμε την εφαρμογή του μέτρου του coronapass απαράδεκτη και αποτελεί δυστυχώς τραγική συνέχεια στα αλλοπρόσαλλα μέτρα του κράτους κατά της Πανδημίας. 


Μέτρα χωρίς χρονικότητα, χωρίς διαβούλευση,  χωρίς ενημέρωση και προπάντων χωρίς νομιμότητα. Οποιαδήποτε μέτρα περιορίζουν τα ανθρώπινά μας δικαιώματα πρέπει να γίνονται με την συγκατάθεσή μας, να φέρουν την σφραγίδα της βουλής των αντιπροσώπων και να έχουν ημερομηνία λήξης», τονίζει στην ανακοίνωση της η Αλλαγή Γενιάς (πρώην Ανεξάρτητοι).


Στην συνέχεια αναφέρει ότι η πρακτική αυτή είναι «αντιδημοκρατική, ετσιθελική και παραπέμπει σε αλλά καθεστώτα, μη δημοκρατικά». 


«Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την υστάτη, να αναλάβει τις ευθύνες της και να αφήσεις τις προχειρότητες. Η έως τώρα διαχείριση με αδιαφανείς διαδικασίες, κουβερτούλες, ανορθόγραφες πύλες που δεν λειτουργούν και πολλά αλλά ευτράπελα, προμηνύουν ένα επερχόμενο coronapass φιάσκο», υπογραμμίζουν. 


Τέλος, λένε ότι η θέση τους είναι ξεκάθαρη: «παραμένουμε πιστοί στον αγώνα κατά της πανδημίας. Δημοκρατικά, έννομα και με τον πολίτη σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια - όχι αντίπαλο».

 

Διαβάστηκε 545 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top