Για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στους χώρους εστίασης και τα μουσικοχορευτικά κέντρα, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και την ανάγκη στήριξής τους, τοποθετήθηκε στη «Λ», ο βουλευτής ΑΚΕΛ Λεμεσού Κώστας Κώστα.


Όπως ανέφερε, η τραγική διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας από την κυβέρνηση, έχει δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε αρκετούς τομείς της οικονομίας. 


«Επιχειρήσεις, όπως τα μουσικοχορευτικά κέντρα είναι κλειστές από το περασμένο Μάρτιο, ενώ επιχειρήσεις όπως τα κέντρα αναψυχής, εστιατόρια, ταβέρνες, εδώ και 12 μήνες λειτούργησαν (κυρίως σε Λεμεσό και Πάφο), μόνο για μερικές βδομάδες. Είδαμε μέτρα αντιφατικά που έπασχαν από άποψη αναλογικότητας, τα οποία γονάτισαν τις μικρομεσαίες αυτές επιχειρήσεις, κυρίως στη Λεμεσό, στην οποία η κυβέρνηση έκλεισε το χώρο της εστίασης και τον Ιούνη και τον Νοέμβρη. Ιδιαίτερα τον Νοέμβρη κάποια μέτρα ήταν υπερβολικά και άδικα. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση θα έπρεπε να στηρίξει με επιπρόσθετα μέτρα στη Λεμεσό, τον τομέα της εστίασης αλλά και άλλους τομείς, όπως οι σχολές χορού, τα ωδεία, οι αθλητικές ακαδημίες, τα θέατρα κ.α.», επισήμανε ο κ. Κώστα.


Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι ενώ οι άνθρωποι αυτοί είναι απεγνωσμένοι και έχουν να αντιμετωπίσουν ενοίκια, εξώσεις, εκποιήσεις, έλλειψη ρευστότητας και ζητούν τη βοήθεια του κράτους για να επιβιώσουν, η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα που ελάχιστα μπορούν να τους βοηθήσουν.


Όπως για παράδειγμα, είπε, η ανακοίνωση για επέκταση της αναστολής των δόσεων των δανείων, εξαιρώντας όλους όσοι ήδη πήραν αναστολή για 9 μήνες, με το προηγούμενο σχέδιο. «Πού θα βρει τα λεφτά για δόσεις δανείου η επιχείρηση που είναι εντελώς κλειστή εδώ και 10 μήνες ή η επιχείρηση που τους τελευταίους 10 μήνες άνοιξε μόνο για κάποιες μέρες και πήρε ήδη αναστολή για 9 μήνες;», διερωτήθηκε.


«Παράλληλα, η κυβέρνηση επαναφέρει την κρατική εγγύηση στις τράπεζες για χορήγηση δανείων στις επιχειρήσεις, δηλαδή και πάλι τα εκατομμύρια που έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα πάνε στις τράπεζες. Γιατί δε δίνει τα λεφτά αυτά η κυβέρνηση, απευθείας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως έκανε και η ελληνική κυβέρνηση με την «επιστρεπτέα προκαταβολή»; Οι επιχειρηματίες αυτοί θέλουν στήριξη και όχι νέα δάνεια. Δεν αντέχουν νέα δάνεια, τα οποία έτσι και αλλιώς οι τράπεζες δε θα τους τα δώσουν, λόγω των κριτηρίων που θέτουν», υπογράμμισε.


Τέλος, ο κ. Κώστα τόνισε πως η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση αυτών των ανθρώπων και οφείλει έστω και τώρα να τους στηρίξει, πριν να είναι πολύ αργά. 

 

Διαβάστηκε 331 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top