Δυσαρεστημένοι από το πρωτόκολλο επαναλειτουργίας των κέντρων αναψυχής που εξέδωσε το υπουργείο, εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης.

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Λεμεσός», ο επικεφαλής της Επαρχιακής Επιτροπής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Κύπρος Κυπριανού, «με τον τρόπο που διαμόρφωσαν το πρωτόκολλο, μοιάζει απαγορευτικό το άνοιγμα των εστιατορίων και των χώρων αναψυχής».


Επίσης, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως «είναι απαράδεκτη η όλη κατάσταση, να έρχεται την τελευταία στιγμή στα χέρια μας ένα πρωτόκολλο, το οποίο ουσιαστικά δεν μας επιτρέπει ν’ ανοίξουμε». 


Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της επαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΙΚΑ τόνισε ότι ζητούν να εφαρμοστούν όλα όσα είχαν
συμφωνηθεί στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο σύνδεσμος με τους αρμοδίους. 
Ερωτηθείς εάν υπάρχει μια συνολική εικόνα της ζημιάς που επέφερε η πανδημία στον κλάδο τους, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι ήταν καταστροφική, καθώς ήταν ο μοναδικός τομέας που πλήγηκε κατά κόρον. 


Όπως επεξήγησε, στις ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου τα κέντρα αναψυχής έχει από τον Οκτώβριο του 2019 που παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα πολλά απ’ αυτά να κινδυνεύουν με εξώσεις. 


«Και στην πόλη μας ήδη αρχίσαμε να παίρνουμε επιστολές από τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών για καθυστερημένα ενοίκια και εξώσεις», συμπλήρωσε, αναφέροντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις ήδη προχωρούν σε αυτές, ενώ σε άλλες ασκούν πίεση και απαιτούν τα καθυστερημένα ενοίκια.


Ζημιές επίσης έχουν υποστεί και λόγω του γεγονότος ότι αρκετά εστιατόρια άφησαν τα ρεύματα ανοικτά, καθώς στους καταψύκτες τους υπάρχει στοκ το οποίο και προσπάθησαν να διατηρήσουν, με αποτέλεσμα να καλούνται τώρα να πληρώσουν υπέρογκα ποσά στην ΑΗΚ. 
Επιπρόσθετα, έχουν υποστεί ζημιά, όπως είπε και στο στοκ τους, αφού αναγκάστηκαν να πετάξουν στα σκουπίδια μεγάλες ποσότητες που είχαν λήξει.


Τέλος, ο κ. Κυπριανού κάλεσε την Πολιτεία όπως να μη «σκαρφίζεται διάφορα πρωτόκολλα για το άνοιγμα του χώρου εστίασης και να μας πουν ευθέως εάν θα ανοίξουμε ή όχι, χωρίς να μας παραπλανούν». 


Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι αναμένουν στήριξη από το κράτος. «Ακούσαμε πολλά, αλλά δεν είδαμε τίποτα ακόμα. Ο υπουργός είπε ότι έδωσε €200 εκατομμύρια. Κανένα από τα μέλη μας δεν πήρε τίποτα από την αποζημίωση που ισχυρίζεται ο υπουργός και περιμένουν να δουν τι θα πάρουν», κατέληξε στις δηλώσεις του ο επικεφαλής της επαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΙΚΑ.

 

Διαβάστηκε 597 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top