Αναμενόμενη, με δεδομένη την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, χαρακτηρίζει η ΠΟΦΕΝ την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας πως η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του εαρινού εξαμήνου 2021 θα πραγματοποιηθεί μόνον με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.


Η ΠΟΦΕΝ με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι παρακολουθεί στενά τα όσα έχουν αποφασιστεί για τους φοιτητές στην Ελλάδα και προσθέτει πως αρκετοί Κύπριοι φοιτητές επέλεξαν να παραμείνουν στην Κύπρο μετά τις διακοπές των εορτών, ενώ ταυτόχρονα πολλοί Κύπριοι φοιτητές επέστρεψαν και βρίσκονται στην Ελλάδα αφού η φύση των σπουδών τους απαιτεί την φυσική τους παρουσία στο χώρο των πανεπιστημίων.


Ωστόσο, ο ΠΟΦΕΝ εκφράζει ανησυχίες από το γεγονός ότι το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας δεν παρέχει διευκρινίσεις για τη διαδικασία διεξαγωγής των τελικών εξετάσεων.
 
«Θεωρούμε απαραίτητο οι φοιτητές να γνωρίζουν τη διαδικασία διεξαγωγής των τελικών εξετάσεων εύλογο χρονικό διάστημα πριν τη διεξαγωγή τους, για να μπορέσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα. Ο προγραμματισμός αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή τα οποία πρέπει να διευθετήσουν εάν οι εξετάσεις πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία, όπως επίσης και τον προγραμματισμός της μελέτης τους», αναφέρει.


Σημειώνει τέλος ότι για το συγκεκριμένο σημείο θα σταλεί άμεσα σχετική επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με σκοπό την μεταβίβαση της ανησυχίας στο αντίστοιχο Υπουργείο της Ελλάδας.


Τέλος, όσον αφορά τις παραγγελίες συγγραμμάτων και βιβλίων, λέει ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η αντίστοιχη του προηγούμενου εξαμήνου και οι παραδόσεις θα γίνονται από μεταφορικές εταιρείες με εύρος αποστολής και στην Κύπρο.

 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 62 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top