Την απόσυρση της από την κούρσα των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου με το κόμμα της ΕΔΕΚ στην επαρχία Λεμεσού, ανακοίνωσε μέσω επιστολής της η Φάνη Παπαβασιλείου, λόγω της υπερψήφισης του αναθεωρημένου Κρατικού Προϋπολογισμού. Στην επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, και κοινοποιήθηκε στα μέλη του Κινήματός, η κα Παπαβασιλείου, διατυπώνει την άποψη ότι το σοσιαλιστικό κόμμα δεν θα έπρεπε να στηρίξει την κυβέρνηση.

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι θεωρεί ότι «το κόμμα μου έπρεπε να σταθεί βράχος μπροστά στο κατεστημένο και να υπερασπιστεί αυτά τα ιδανικά και αξίες. Δεν μπορεί ένα σοσιαλιστικό κόμμα, με μια διαχρονική πορεία υπέρ των εργαζομένων και των μη προνομιούχων να δέχεται πιέσεις, για ψήφιση του προϋπολογισμού, από την κυβέρνηση με τη δικαιολογία της στάσης των πληρωμών των μισθών, επιδομάτων και συντάξεων, χωρίς καν να διεκδικεί ή να καταθέτει ουσιαστικές προτάσεις. Όφειλε και οφείλει, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν». Προσθέτει δε πως η ΕΔΕΚ «όφειλε να σταθεί πρωτοπόρος στον αγώνα για πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, σκάνδαλα που έχουν διασύρει διεθνώς τη χώρα μας».

 

Διαβάστε την επιστολή της Φάνης Παπαβασιλείου:

Πρόεδρο και Μέλη

Πολιτικού Γραφείου Κ. Σ. ΕΔΕΚ και Πρόεδρο Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης

 

Συναγωνιστή Πρόεδρε, Συναγωνίστρια Πρόεδρε της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης

Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές

 

Θέμα: Απόσυρση υποψηφιότητας μου από το ψηφοδέλτιο της Επαρχίας Λεμεσού

 

Πριν μερικές βδομάδες αποδέχθηκα πρόταση που μου είχε γίνει από το Κ.Σ. της ΕΔΕΚ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσω θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων ως υποψήφια του Κινήματος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στη περιφέρεια της Επαρχίας Λεμεσού.

Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος προέρχεται από οικογένεια βιοπαλαιστών οι οποίοι με γαλούχησαν με τις αξίες του Σοσιαλισμού και της Δημοκρατίας, εκείνης της Δημοκρατίας που δίνει το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών, ισότητας, ισονομίας, της ελεύθερης έκφρασης, της ανάπτυξης της κριτικής σκέψης. Αξίες οι οποίες οικοδομούν ένα κράτος δικαίου, πρόνοιας με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι απαραίτητη. Οι δυνάμεις της μεσαίας και μικρομεσαίας τάξης έχουν εξαντληθεί. Ποιος να πρωτοβοηθήσει ποιον, από ποιο υστέρημα και πως.

Θεωρώ ότι το κόμμα μου έπρεπε να σταθεί βράχος μπροστά στο κατεστημένο και να υπερασπιστεί αυτά τα ιδανικά και αξίες. Δεν μπορεί ένα Σοσιαλιστικό κόμμα με μια διαχρονική πορεία υπέρ των εργαζομένων και των μη προνομιούχων να δέχεται πιέσεις, για ψήφιση του προϋπολογισμού, από τη κυβέρνηση με τη δικαιολογία της στάσης των πληρωμών των μισθών, επιδομάτων και συντάξεων χωρίς καν να διεκδικεί ή να καταθέτει ουσιαστικές προτάσεις. Όφειλε και οφείλει, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Επίσης όφειλε να σταθεί πρωτοπόρος στον αγώνα για πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, σκάνδαλα που έχουν διασύρει διεθνώς τη χώρα μας. Αφουγραζόμενη τον κόσμο και υπό το βάρος των περιστάσεων και των ευθυνών που μου αναλογούν απέναντι στους ψηφοφόρους μου γίνεται, λοιπόν, ξεκάθαρα κατανοητό ότι η παρουσία μου, πλέον, στη λίστα του κόμματος στις επικείμενες εκλογές δεν μπορεί να συνάδει με τις προσδοκίες των συμπολιτών μου για εκπροσώπησή τους προκειμένου να αναδειχθούν τα χρόνια προβλήματα και να επιτευχθεί λύση αυτών.

Για όλους τους πιο πάνω λόγους, κοινοποιώ μέσα από τη παρούσα επιστολή, ημ. 21/01/21, την απόφαση απόσυρσης μου από την θέση της υποψήφιας βουλευτή ΕΔΕΚ στην επαρχία Λεμεσού. Δυστυχώς, επίσης από  τη θέση του μέλους της Κ. Ε. και της Προέδρου της Σοσιαλιστικής Γυναικείας Κίνησης Λεμεσού.

Από την πλευρά μου, από το δικό μου μετερίζι, δίνω την υπόσχεση πως καθημερινά θα συνεχίζω να αγωνίζομαι και θα μάχομαι για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των ασθενέστερων και των μη προνομιούχων, των βιοπαλαιστών, των μειονοτήτων, του συνόλου της κοινωνίας.

Παραμένω συνοδοιπόρος. Απλή στρατιώτης, πάντα δίπλα στους συμπολίτες μου.

Φάνη Παπαβασιλείου – Συνδικαλίστρια, Διαχειρίστρια της εθελοντικής ομάδας «Προσφέρω με Αγάπη»

 

papavasileiou

 

Στη φωτογραφία η Φάνη Παπαβασιλείου.

 

Πηγή: https://politis.com.cy

 

Διαβάστηκε 1753 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top