Για τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εφαρμογή της νομοθεσίας για το νέο σύστημα διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση και ειδικότερα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι καθηγητές σχεδιασμού και τεχνολογίας (χωρίς  μάθημα) να ενταχθούν στον κατάλογο διορισίμων, συζήτησε την Τετάρτη, μεταξύ άλλων, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι νιώθουν ιδιαίτερα στεναχωρημένοι.
 
«Ένας αριθμός υποψηφίων εκπαιδευτικών που έχουν περάσει τις εξετάσεις, στο πλαίσιο του νέου συστήματος διορισίμων, -αυτοί δηλαδή της τεχνολογίας-, δεν μπόρεσαν να εγγραφούν στους νέους καταλόγους διορισίμων, με το πρόσχημα ότι θα έπρεπε πριν την εγγραφή να ολοκληρώσουν ή να παρακολουθήσουν μαθήματα, σεμινάρια, που το Υπουργείο Παιδείας, θα έπρεπε να προσφέρει», πρόσθεσε.


Αυτά τα σεμινάρια, συνέχισε ο κ. Χατζηγιάννης, για το πρώτο έτος δεν έχουν γίνει με το αιτιολογικό της πανδημίας.
 
«Ωστόσο, όμως, η αργοπορία και το ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί αυτά τα σεμινάρια, θα οδηγήσει αυτούς τους εκπαιδευτικούς στο να μη μπορέσουν να εγγραφούν και κατά το δεύτερο έτος εγγραφής στους νέους καταλόγους διορισίμων. Αυτό είναι πολύ άδικο και δε μπορούμε να το δεχτούμε, για αυτό καλέσαμε το Υπουργείο να φέρει πρόταση αλλαγής του σχεδίου υπηρεσίας, ούτως ώστε να μην είναι αναγκαία η προϋπόθεση των σεμιναρίων», κατέληξε.

 

ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 288 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top