Η εφημερίδα Λεμεσός παρουσιάζει την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση. Πρόκειται για την πρώτη στο είδος της με δείγμα εξακοσίων (600) συνεντεύξεων που αφορά μόνο την εκλογική περιφέρεια Λεμεσού. Το μεγάλο αυτό δείγμα επιτρέπει ασφαλή συμπεράσματα. Η δημοσκόπηση αυτή που διεξήχθη την περίοδο 7 Δεκεμβρίου μέχρι 27 Δεκεμβρίου 2020 από την εταιρεία LIMEGROVE ρίχνει φως στα παρακάτω ερωτήματα.

 
1. Ποια είναι η εκλογική Δύναμή του ΔΗΣΥ στην περιφέρεια Λεμεσού αν είχαμε την επομένου Κυριακή Βουλευτικές Εκλογές 
2. Ποια είναι η συσπείρωση του ΔΗΣΥ πέντε μήνες πριν της εκλογές;
3. Ποιες είναι οι κυρίες  διαρροές των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΔΗΣΥ το 2016 και προς ποιους  χώρους είναι αυτές; 
4. Πως διαμορφώνεται η νέα σύνθεση των ψηφοφόρων που δηλώνον ότι θα ψηφίσουν ΔΗΣΥ τον Μάιο 21;  
5. Ποιος/οι κλειδώνουν την έδρα και πόσοι και ποιοι υποψήφιοι  δίνουν στήθος με στήθος μάχη για την εκλογή;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Όσον αφορά το πρώτο κόμμα, τον Δημοκρατικό Συναγερμό η συσπείρωση του φτάνει το 77,4%. Η νέα σύνθεση του ΔΗΣΥ (88,9% υφιστάμενοι ψηφοφόροι και 11,1% από άλλα κόμματα). Τους πιο πολλούς ψηφοφόρους τους εξασφαλίζει από το Δημοκρατικό Κόμμα 1,5% και από άτομα που δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές 6,5% (αποχή και νέοι ψηφοφόροι).
 
Ένα 22,6% των ψηφοφόρων του, «φεύγει» από το ΔΗΣΥ προς άλλη επιλογή για το 2021. Γύρω στο 1,9% μετακινείται στο ΕΛΑΜ ενώ ένα 5,2% προς το νεοφώτιστο συνδυασμό του ΔΗΠΑ.
13696175429084789194136656397093997111833376n
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σε σχέση με την πρόθεση ψήφου τα πράγματα είναι πάρα πολύ ρευστά. Δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό για τους εξής λόγους. 
 
Το κόμμα της Πινδάρου δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει το ψηφοδέλτιο του καθώς οι ενδιαφερόμενοι είναι πολύ περισσότεροι από τις δώδεκα πολυπόθητες θέσεις. Αυτός είναι ένας «πονοκέφαλος» για τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Πως θα πάει το κόμμα σε εσωκομματικές εκλογές εν μέσω κορωνοϊού; Ποιοι δύο θα αποσύρουν ενδιαφέρον; 
 
Βρισκόμαστε πέντε μήνες από τις βουλευτικές εκλογές και εντοπίζεται μια δυναμική από υποψηφίους που διεκδικούν για πρώτη φορά θέση. Εκτός από τον πρώτο Ευθύμιο Δίπλαρο, που απ’ότι φαίνεται κυμαίνεται μεταξύ του 60,6% και του 55,2%  και οι υπόλοιποι βρίσκονται πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο.
 
Οι επόμενες τρεις δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα Λεμεσός και θα είναι, πρώτο, πιο κοντά χρονικά στις εκλογές και ,δεύτερο, με καταρτισμένο ψηφοδέλτιο θα «ξεκαθαρίσει» το τοπίο. 
 
Οι τρεις νυν βουλευτές του ΔΗΣΥ (Ευθύμιος Δίπλαρος, Ελένη Σταύρου, Ανδρέας Κυπριανού) θα επαναδιεκδικήσουν και ένδεκα είναι οι υπόλοιποι «μνηστήρες». Φωτεινή Τσιρίδου (νομικός), Νίκος Σύκας (επαρχιακός και Αντιδήμαρχος Λεμεσού), Κλεάνθης Καραμανίδης (Αντιδήμαρχος Ύψωνα), Νίκος Σπύρου (Κοινοτάρχης Λόφου), Ηρακλής Αγαθοκλέους (νομικός), Μαρίνα Χατζημανώλη (Δημοτική Σύμβουλος Λεμεσού), Μιχάλης Βασιλείου (νυν δημοτικός σύμβουλος),  Γιώργος Διογένους (νομικός), οι ακαδημαϊκοί Ονησίφορος Ιορδάνους και Αντώνης Στυλιανού και ο πρώην βουλευτής, πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

 

 

Διαβάστηκε 8919 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top