Την υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προς την Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) και στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής σε ό,τι αφορά την παραχώρηση του τιμητικού επιδόματος, ζητεί η ΕΚΥΣΥ.
 


Σε σημερινή ανακοίνωση η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι το επίδομα παραχωρείται σε όσους παίρνουν κοινωνική σύνταξη ή ήταν όμηροι ή με σύνταξη αναπηρίας ή παθόντες και ανάπηροι πολέμου και είναι πέραν των 63 χρονών όπως και άλλων ειδικών περιπτώσεων που υπηρέτησαν με πρόσθετη θητεία στην Εθνική Φρουρά κατά την περίοδο του 1974.
 
Σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ, το τιμητικό επίδομα παραχωρήθηκε με αναδρομική ισχύ από 1/1/2018  σε άτομα που έχουν υπηρετήσει πρόσθετη θητεία στη εθνική φρουρά το 1974 ή και για αιχμάλωτους, παθόντες κ.α.


 
Προσθέτει, ωστόσο, ότι κάποια άτομα δεν καλύπτονταν με την απόφαση και τόσο η ΕΚΥΣΥ όσο και η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής υπέβαλαν εισήγηση για να καλυφθούν και αυτοί με αναδρομική ισχύ. 
 


ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 267 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top