Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η Α΄ φάση του παραλιακού πεζόδρομου Γερμασόγειας - Αγίου Αθανασίου. Πρόκειται για ένα έργο που θα κοστίσει 3,5 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί 1,5 χρόνο.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΛ, η έναρξη των εργασιών θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2022 και σκοπός είναι δημιουργηθεί οργανωμένος δημόσιος παραλιακός πεζόδρομος, ώστε να ενωθεί το παζλ τα σημεία μεταξύ Λεμεσού και Αγίου Τύχωνα.

 

Ο πεζόδρομος θα είναι μήκους 2 χλμ., ενώ ο ποδηλατόδρομος μήκους 2.3 χλμ και θα ξεκινά από το τέρμα της Ακτής Ολυμπίων μέχρι το ξενοδοχείο Miramare. Το έργο περιλαμβάνει δημόσια αποχωρητήρια-αποδυτήρια, καθιστικά και φωτισμό, ενώ η σημασία που έχει το Δασούδι ως πνεύμονας πρασίνου, θα αναδειχθεί με πινακίδες, τοπόσημα, πύλες εισόδου, ιστορικό και φωτογραφικό υλικό κ.λπ.

 

Ο πεζόδρομος ουσιαστικά θα αποτελεί την συνέχεια του υφιστάμενου παραλιακού πεζόδρομου της Ακτής Ολυμπίων. Θα διέρχεται πάνω από την εκβολή του ποταμού Βαθκειά, όπου θα κατασκευαστεί πεζογέφυρα, μήκους περίπου 24 μέτρων, συνεχίζοντας ανατολικά εντός των ορίων του Δήμου Αγίου Αθανασίου, μπροστά από το ξενοδοχείο Crown Plaza. Στη συνέχεια θα εισέρχεται εντός των δημοτικών ορίων του Δήμου Γερμασόγειας, περνώντας μπροστά από τους Ναυτικούς Ομίλους Λεμεσού και Αμμοχώστου και ακολούθως θα εισέρχεται στο Δασούδι, όπου ο υφιστάμενος πεζόδρομος θα ανακατασκευαστεί και θα φτάσει μέχρι την εκβολή του ποταμού Άμαθου.

 

Εκεί θα κατασκευαστεί μια δεύτερη διπλής χρήσης (για ποδήλατα και πεζούς) γέφυρα, μήκους περίπου 20 μέτρων, για να συνδεθεί μελλοντικά με τον πεζόδρομο που θα κατασκευαστεί στη Φάση Β’.  Στο Δασούδι θα κατασκευαστεί και ποδηλατόδρομος κατά μήκος του βόρειου ορίου του δάσους, ο οποίος επίσης θα φτάσει μέχρι την εκβολή του ποταμού Άμαθου. Με την ολοκλήρωση μελλοντικά και της Β’ Φάσης του πεζοδρόμου, θα συμπληρωθεί το δίκτυο παραλιακών πεζόδρομων της Λεμεσού σε ένα συνολικό μήκος 13 χλμ. ξεκινώντας από τον Δήμο Λεμεσού, μέχρι τα όρια του Αγίου Τύχωνα.

Διαβάστηκε 659 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top