Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καλεί την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει τις διαδικασίες, ώστε η Κύπρος να επικυρώσει το συντομότερο τη Διεθνή Σύμβαση για κατάργηση των πυρηνικών όπλων.


 
Σε ανακοίνωσή του για τα 75 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, το ΠΣΕ τιμά τα αμέτρητα θύματα και καταδικάζει το ατιμώρητο, όπως αναφέρει, έγκλημα, καλώντας τους λαούς της γης να αγωνιστούν για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μακριά από πολέμους και καταστροφές.
 
Λέει επίσης ότι η απαγόρευση όλων των πυρηνικών και άλλων όπλων μαζικής καταστροφής, η κατάργηση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων, η απόρριψη της εγκατάστασης του πυραυλικού συστήματος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αποτελεί απαίτηση του παγκόσμιου αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος και των λαών που αγωνίζονται για την επικράτηση της ειρήνης. 
 
«Η Διεθνής Σύμβαση του 2017 για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων αποτελεί σημαντικό ορόσημο και εργαλείο στα χέρια των λαών και του παγκόσμιου κινήματος ειρήνης στον αγώνα για πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών. Δυστυχώς η Κύπρος αποτελεί μία από τις χώρες οι οποίες δεν έχουν επικυρώσει τη Διεθνή Σύμβαση του 2017» συμπληρώνει.


 
Μαζί με τα φιλειρηνικά κινήματα, μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, ως ΠΣΕ θα συνεχίσουμε τον αγώνα για έναν κόσμο απαλλαγμένο από πυρηνικά όπλα, για την επικράτηση της παγκόσμιας ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, καταλήγει η ανακοίνωση.

 
ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 567 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top