Συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ πραγματοποίησαν σήμερα οι Πρυτανικές Αρχές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τοποθετήθηκαν τα θέματα φοιτητικής ευημερίας για τα οποία ο Μακαριώτατος επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και εξέφρασε την προθυμία του να διευρυνθεί η στήριξη που ήδη προσφέρει η Εκκλησία στους φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Πρύτανης Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Καθηγητής Παντελής Κελίρης,  Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγητής Παναγιώτης Θεοδοσίου και  Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών Δρ. Κώστας Χόππας.  

 

tepak-esties-2

 

Για το σημαντικό ζήτημα της στέγασης των φοιτητών, συμφωνήθηκε όπως διατεθούν για φοιτητές του Πανεπιστημίου 200 κλίνες στη νέα μεγάλη φοιτητική εστία που ανεγείρεται με πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στη Λεμεσό. Εντός των επόμενων ημερών θα οριστικοποιηθούν οι επί μέρους διευθετήσεις έτσι ώστε με την αποπεράτωση των κατασκευαστικών έργων το Φθινόπωρο οι φοιτητικές εστίες να αξιοποιηθούν από τους φοιτητές. Για τους όρους και διαδικασίες κατανομής των δωματίων στους φοιτητές, θα υπάρξει σχετική αναλυτική ανακοίνωση από την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας του ΤΕΠΑΚ.

 

tepak-esties-2

 

Με την καθοριστική συμβολή της Εκκλησίας, το ΤΕΠΑΚ υπερδιπλασιάζει τις διαθέσιμες κλίνες στις φοιτητικές εστίες και αμβλύνει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα ποιοτικής φοιτητικής στέγασης με προσιτό κόστος.  

 

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών αλλά και ευρύτερα της πανεπιστημιακής κοινότητας ο Πρύτανης Παναγιώτης Ζαφείρης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για τη βοήθεια και την αγάπη του Μακαριωτάτου προς τους φοιτητές και για το θερμό του ενδιαφέρον για την πρόοδο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

tepak-

 

tepak-arxiepiskop-1

 

Διαβάστηκε 2058 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top