Ένα τέταρτο διάταγμα προσωποκράτησης, για περίοδο οκτώ ημερών, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, εναντίον της 49χρονης υπεύθυνης λογιστηρίου ομίλου εταιρειών, σε σχέση με την υπόθεση έκδοσης πλαστογραφημένων εντολών μεταφοράς χρημάτων εκατομμυρίων ευρώ και για κλοπή δεκάδων χιλιάδων ευρώ από όμιλο εταιρειών.
 
Η υπόθεση χαρακτηρίζεται για την πολυπλοκότητα της, όπως ανέφερε και το ίδιο το δικαστήριο, δικαιολογώντας το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης της ύποπτης, η οποία παρά τις επανειλημμένες ανακρίσεις, αναφέρει πως ό,τι έχει να πει θα το πει ενώπιον δικαστηρίου.
 


Στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκονται και συγγενικά πρόσωπα της 49χρονης και εταιρείες που πιθανόν να σχετίζονται μαζί τους, ενώ υπενθυμίζεται πως ήδη τελεί υπό κράτηση, από το περασμένο Σάββατο, ο 63χρονος σύζυγος της, σε σχέση με 19 πλαστογραφημένες επιταγές της εταιρείας, συνολικού ποσού που ξεπερνά τις 20,000 ευρώ.
 
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν σήμερα στο δικαστήριο, κατά τη διάρκεια που η ύποπτη βρισκόταν υπό κράτηση, έγινε μεταβίβαση ακίνητης και κινητής περιουσίας στο γιο και στο σύζυγο της και συγκεκριμένα, τέσσερις κατοικίες στην πόλη και επαρχία Λεμεσού και ένα αυτοκίνητο.
 

 

Μεταξύ άλλων, εξασφαλίστηκε γραπτή μαρτυρία ότι η αδελφή της αγόρασε, σε φιλικό της πρόσωπο, καινούργιο αυτοκίνητο αξίας  25,500 ευρώ. Ανακρινόμενο, το πρόσωπο αυτό υποστήριξε πως το αυτοκίνητο καθώς και μια επιταγή 4,000 ευρώ, αποτελούσε αντιστάθμισμα για φυσιοθεραπείες που παρείχε στην αδελφή της ύποπτης .
 
Χθες κλήθηκε επίσης για κατάθεση ο αδελφός του συζύγου της, ο οποίος δεν απάντησε στα ερωτήματα των ανακριτών για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, τον περασμένο Φεβρουάριο, πέρασε στην κατοχή του αυτοκίνητο της 49χρονης.
 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέχει η Αστυνομία, μεταξύ άλλων, ο γιος της 49χρονης παρουσιαζόταν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να συμπεριλαμβάνεται στο υπαλληλικό προσωπικό εταιρείας του ομίλου και στο όνομα του να εκδίδονται επιταγές, χωρίς ωστόσο στην πραγματικότητα να εργάζεται.
 
Διαπιστώνεται επίσης διπλή και τριπλή έκδοση επιταγών σε δικαιούχους αλλά και σοβαρά ελλείμματα σε εταιρεία του ομίλου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από εξωτερικό τεχνικό εμπειρογνώμονα, κατά τον οικονομικό έλεγχο, διαπιστώνεται έλλειμμα σχεδόν 3,4 εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία, ενώ η 49χρονη φέρεται να προέβαινε σε μεταφορές χρημάτων από την πλειοψηφία των εταιρειών του ομίλου για να καλύψει την υπεξαίρεση.

 

 
Η ύποπτη φέρεται επίσης, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, να έπαιρνε μαζί με άτομα του στενού οικογενειακού και φιλικού της κύκλου, διάφορα προϊόντα που πωλούσε η συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς ωστόσο να καταβάλλεται οποιοδήποτε χρηματικό ποσό.
 
Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 131 καταθέσεις και έχουν γίνει επτά έρευνες, ενώ γίνεται προσπάθεια ανάκτησης μέρους δεδομένων που η 49χρονη φέρεται να έχει διαγράψει από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.  
 
Αναμένεται ακόμη η λήψη 142 καταθέσεων, κυρίως από δικαιούχους επιταγών που φαίνεται να είναι πλαστογραφημένες, ενώ θα κληθούν εκ νέου για συμπληρωματική κατάθεση συγγενικά της πρόσωπα, τα οποία δεν απάντησαν ουσιαστικά στα ερωτήματα των ανακριτών.
 
Ο μεγάλος όγκος του ανακριτικού έργου περιλαμβάνει ακόμη λήψη καταθέσεων από τραπεζικούς υπαλλήλους, υπαλλήλους εταιρειών του ομίλου και προμηθευτών εταιρειών, ενώ εκκρεμούν ακόμη έρευνες σε Κτηματολόγιο, Τμήμα Οδικών Μεταφορών, Έφορο Φορολογίας, Έφορο Εταιρειών και Τμήμα Τελωνείων, αλλά και σε τραπεζικού λογαριασμούς συγγενικών της προσώπων.
 

Το πόρισμα των ανεξάρτητων ελεγκτών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να παραδοθεί στους ανακριτές ενώ αναζητούνται πρωτότυπα έγγραφα και επιταγές και έχουν εκδοθεί σχετικά διατάγματα.
 

 
Αν και η υπεράσπιση έφερε ένσταση, το δικαστήριο έκρινε εύλογο και δικαιολογημένο το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης της 49χρονης για ακόμη οκτώ μέρες.

 
ΚΥΠΕ

 

 

Διαβάστηκε 465 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top