Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό καταδίκασε σήμερα τις "απαράδεκτες" επιθέσεις εναντίον Καναδών ασιατικής καταγωγής, που έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο Τριντό εξέφρασε τη λύπη του για τη "σημαντική αύξηση των ρατσιστικών ενεργειών σε βάρος Καναδών ασιατικής καταγωγής", κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί. "Τις τελευταίες εβδομάδες και τους τελευταίους μήνες, αγάλματα, κτίρια έχουν βανδαλιστεί.

Άνθρωποι έχουν δεχθεί επιθέσεις, φραστικές και σωματικές, είναι απαράδεκτο", υπογράμμισε. "Το μίσος και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στον Καναδά", τόνισε ο Τριντό. Στο Βανκούβερ (δυτικά), αγάλματα που αναπαριστούν λέοντες στο Μιλένιουμ Γκέιτ, στην είσοδο ακριβώς της κινεζικής συνοικίας, βανδαλίστηκαν και καλύφθηκαν από γκράφιτι στις αρχές της εβδομάδας. Η αστυνομία του Βανκούβερ διαπιστώνει "αύξηση του αριθμού των περιστατικών και των εγκληματικών ενεργειών μίσους εναντίον πολιτών ασιατικής καταγωγής", σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε στις αρχές Μαΐου.

Είκοσι επιθέσεις εναντίον Ασιατών έχουν καταγραφεί από την αστυνομία από τις αρχές του έτους, εκ των οποίων 15 τον Απρίλιο, έναντι 12 το 2019. Στις αρχές Μαΐου, ο τραγουδιστής Μπράιαν Ανταμς ζήτησε συγγνώμη μετά τον σάλο που προκάλεσαν δηλώσεις του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και κατηγορίες ότι τροφοδοτεί τον αντικινεζικό ρατσισμό.
(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP/ΑΧΡ)

Διαβάστηκε 286 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top