ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Προβλήματα στα παιδιά των διαζευγμένων και στα ζητήματα γονικής επιμέλειας, έχουν επιφέρει τα μέτρα αυτοπεριορισμού που αποφασίστηκαν ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως ανέφερε στον «Φ» η επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου – Λιβανίου, αμέσως μετά την εφαρμογή του διατάγματος απαγόρευσης της κυκλοφορίας, το γραφείο της έλαβε περί των 15 παραπόνων και καταγγελιών. Από την πλευρά της, προτρέπει τους γονείς να συνεργαστούν και να δείξουν κατανόηση, με στόχο το καλό των παιδιών τους.


«Τα παράπονα των διαζευγμένων γονέων ξεκίνησαν στις 24 Μαρτίου 2020, δηλαδή αμέσως μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας», ανέφερε η κ. Μiχαηλίδου και πρόσθεσε: «Ήδη από την αρχή της εβδομάδας λάβαμε γύρω στα 15 παράπονα. Είναι πολλά αν σκεφτεί κανείς ότι οι γονείς απευθύνονται και σε άλλες υπηρεσίες, στο Γραφείο Ευημερίας και σε δικηγόρους. Δεν καταφεύγουν όλα κοντά μας». Όπως εξήγησε, κάποτε καλούν οι γονείς για να καταγγείλουν ότι δεν τους δίνουν το παιδί τους και άλλοτε πάλι καλούν οι ίδιοι για να αναφέρουν ότι δεν θέλουν να δώσουν το παιδί στον άλλο γονιό, επειδή φοβούνται για τη μετάδοση του ιού.

«Λαμβάνουμε τηλεφωνήματα και επιστολές ότι κάποιοι γονείς φοβούνται για τη μετακίνηση του παιδιού τους και συνεπώς δεν το αφήνουν να πάει στον άλλο γονιό, ο οποίος σύμφωνα με σχετικό διάταγμα έχει επικοινωνία με το παιδί. Δηλαδή, που έχει απόφαση δικαστηρίου με την οποία ρυθμίζεται ποιες μέρες και ποιες ώρες θα βρίσκεται με το παιδί του». Σε άλλες περιπτώσεις, επικοινωνούν γονείς οι οποίοι έχουν παιδιά που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. «Παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις και προβλήματα, όπου οι γονείς φοβόντουσαν να δώσουν.
 
Σε μια περίπτωση, μας κάλεσε μητέρα και μας είπε ότι δεν θέλει να δώσει το παιδί της, το οποίο ανήκει στις ευάλωτες ομάδες, καθώς υπάρχει ακόμη ένα άτομο στο σπίτι (πέρα από τον γονιό που θα το έβλεπε), το οποίο βγαίνει έξω. Θεώρησε ότι υπήρχε αυξημένος κίνδυνος από τις ενδεχόμενες επαφές με το τρίτο πρόσωπο».

ΠΗΓΗ: Έντυπος ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ/ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΨΥΛΛΟΥ

 

Διαβάστηκε 1542 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top