Έξι μητέρες έχουν ήδη ορίσει από κοινού δικηγόρο

Αγωνία και θυμός διακατέχει τους γονείς των νεογνών που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου ύστερα από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των γιατρών και των νοσηλευτών της μονάδας και τη μετάδοση του επικίνδυνου ιού σε ένα από τα νεογνά που νοσηλεύονται εκεί.
 
Οι διαβεβαιώσεις της Διεύθυνσης του νοσηλευτηρίου και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ότι τα νεογνά είναι ασφαλή και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους δεν φαίνεται να καθησυχάζουν τους γονείς, οι οποίοι πλέον παρουσιάζονται και ενοχλημένοι από το γεγονός ότι αίτημα τους για διερεύνηση της κατάστασης, δεν έτυχε καμίας ανταπόκρισης από τις αρμόδιες Αρχές.

 
Μάλιστα, έξι μητέρες έχουν ήδη ορίσει από κοινού δικηγόρο και ετοιμάζονται να προσφύγουν στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των νεγνών τους, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι και το προσωπικό της ΜΕΝΝ είχε αφεθεί από τις αρμόδιες Αρχές απροστάτευτο από τον κορωνοϊό.  

«Οι αξιωματούχοι, οι αρμόδιες Αρχές και διοικήσεις στην Κύπρο σιωπούν εκκωφαντικά έως τώρα σε έγγραφο αίτημα διευρεύνησης ευθυνών κ.λπ. που εστάλη στις 6.4.2020 από 6 μητέρες με νεογνά στο Μακάρειο νοσοκομείο», ανέφερε σε ανάρτηση της στο διαδίκτυο μια από τις έξι μητέρες προσθέτοντας: «Άφησαν τη ΜΕΝΝ, τα νεογνά και το προσωπικό απροστάτευτους. Τα θετικά κρούσματα αυξάνονται. Το νοσοκομείο πλήττεται εκ των έσω».
 
«Στα πόσα θετικά κρούσματα κινητοποιούνται στην Κύπρο οι Αρχές; Στα πόσα η Κυπριακή κοινωνία; Πόσο και έως πότε θα πληρώνουμε διαχρονική ανεπάρκεια και ανικανότητα; Θα προσπαθήσετε να σώσετε κάτι άλλο πέραν των τραπεζών; Θα αναλάβει κάποιος την ευθύνη;», διερωτάται η μητέρα και ενημερώνει: «Σήμερα απευθυνόμαστε και σε ευρωπαικά αρμόδια όργανα και Αρχές».

Την ανησυχία των γονιών μετέφερε χθες και ο δικηγόρος τους Ανδρέας Χρίστου ο οποίος παρενέβη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομής στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας ότι η διεύθυνση του Μακάρειου Νοσοκομείου δεν λέει την αλήθεια για το αίτημα του νοσηλευτή (πρώτο κρούσμα κορωνοϊού μεταξύ των επαγγελματιών υγείας της ΜΕΝΝ) να υποβληθεί σε εξέταση κορωνοϊού πριν από αρκετές ημέρες. 

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ / Μαριλένα Παναγή

Διαβάστηκε 963 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top