Νέα μέτρα στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λάρνακας ανακοίνωσε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) κατόπιν της ανακοίνωσης κρουσμάτων κορωνοϊού σε Επαγγελματία Υγείας στην Μονάδα Εντατικής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και ασθενή που νοσηλεύεται στον Παθολογικό θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι κατόπιν υποδείξεων της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης έλαβε μέτρα για την προστασία της υγείας τόσο των επαγγελματιών υγείας και του προσωπικού, όσο και των ασθενών που ήδη νοσηλεύονται στους αναφερόμενους θαλάμους και των δύο Νοσοκομείων.Όπως σημειώνει και οι δύο θάλαμοι τίθενται σε απομόνωση και καμία εισαγωγή νέων ασθενών δεν θα γίνεται σε αυτούς.Εξάλλου, αναφέρει ότι θα γίνει λήψη δειγμάτων για εξέταση από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου όλου του προσωπικού, που ήλθε σε στενή επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς και όλων των ασθενών των συγκεκριμένων θαλάμων.  
Στο μεταξύ, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει πως το προσωπικό, που μετά από αξιολόγηση, κρίθηκε ότι έχει έλθει σε στενή επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα τίθεται σε υποχρεωτική απομόνωση με οδηγίες αυτοπαρακολούθησης της υγείας του.Επίσης, θα συνεχίσει την ιχνηλάτηση όλου του προσωπικού και των ασθενών από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, για εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων.Προσθέτει ακόμα ότι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και στην Μονάδα Εντατικής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τίθενται σε απομόνωση και η κλινική τους εικόνα θα αξιολογείται συνεχώς.

 


Επιπλέον, προχωρεί στην απολύμανση των χώρων σύμφωνα με πρωτόκολλο, το οποίο ακολουθείται, ενώ και για τα δύο περιστατικά θα διεξαχθεί η δέουσα έρευνα.


 
Απευθύνει έκκληση στον κάθε ένα να συμπεριφέρεται υπεύθυνα και να ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την προστασία της υγείας όλων.

 


ΚΥΠΕ
 

Διαβάστηκε 1368 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top