Αισθητά μειωμένη είναι η κίνηση στις υπεραγορές σήμερα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Αντρέας Χατζηαδάμου, ο οποίος σημείωσε ότι η κίνηση επανήλθε σχεδόν σε φυσιολογικά επίπεδα.


Όπως είπε, «η κατάσταση σήμερα είναι ομαλοποιημένη και ελαφρώς πιο πάνω από τις συνηθισμένες Δευτέρες», ωστόσο, σημείωσε δεν είναι η κίνηση που παρατηρείτο το προηγούμενο διάστημα.


 
Κληθείς να αναφέρει εάν το μέτρο, που λειτουργεί από το περασμένο Σάββατο, σε σχέση με τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που έχουν δικαίωμα να εξυπηρετούνται από υπεραγορές μέχρις τις 10:00, αποδίδει, ο κ. Χατζηαδάμου διαβεβαίωσε ότι το μέτρο «λειτουργεί κανονικά» και ότι ο κόσμος έδειξε την αλληλεγγύη του και δεν παρουσιάζεται μέχρι στιγμής πρόβλημα.
 
Εξέφρασε την ελπίδα το μέτρο αυτό να συνεχίσει να λειτουργεί και να έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, που προσδοκούν οι ειδικοί.
 


Ανέφερε ότι όλες οι υπεραγορές σέβονται ευλαβικά το μέτρο, ενώ σημείωσε ότι αυτό λειτουργεί, όπως πρέπει να λειτουργεί, σύμφωνα με το διάταγμα.

Εξήγησε ότι υπάρχει έλεγχος στις εισόδους των υπεραγορών και μπαίνουν μέχρι τις 10:00 μόνο οι ευάλωτες ομάδες.
 

 

Συνεχής ο ανεφοδιασμός των υπεραγορών
 
Επιπρόσθετα, επανέλαβε πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων στην αγορά, καθώς υπάρχει συνεχής ανεφοδιασμός των υπεραγορών σε οποιεσδήποτε ελλείψεις.
 
«Σε ό,τι αφορά τα αποθέματα», είπε ο κ. Χατζηαδάμου, «δεν έχουμε πρόβλημα. Η εφοδιαστική αλυσίδα λειτουργεί κανονικά. Το σύστημα λειτουργεί κανονικά, χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα. Υπάρχει επάρκεια προϊόντων».


 
Μειωμένη η ζήτηση στα αντισηπτικά
 
Ερωτηθείς αν οι καταναλωτές συνεχίζουν να αδειάζουν τα ράφια των υπεραγορών, είπε ότι «παραμένει η αυξημένη ζήτηση στα αντισηπτικά προϊόντα», ωστόσο, πρόσθεσε «είναι μειωμένη σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα της κρίσης».
 
«Ίσως σε κάποια καταστήματα να παρουσιάζεται έλλειψη κάποιες ώρες της ημέρας, όμως, με την πάροδο κάποιων ωρών αναπληρώνονται».
 
Ανέφερε ακόμα ότι ο κόσμος έχει συνετιστεί και δεν παρατηρούνται τα φαινόμενα των προηγούμενων ημερών.


 
Κανένα κρούσμα αύξησης τιμών
 
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν παρουσιάστηκαν φαινόμενα αισχροκέρδεια, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών είπε ότι δεν παρατηρήθηκαν τέτοια φαινόμενα, αλλά ούτε και κάποιο κρούσμα αύξησης τιμών.
 
«Ούτε καν οι υπεραγορές θα δεχθούν κάτι τέτοιο, ειδικά αυτές τις ημέρες, να υπάρχει οποιαδήποτε αύξηση, ιδιαίτερα σε προϊόντα που είναι σε μεγάλη ζήτηση», κατέληξε.


ΚΥΠΕ

 

Διαβάστηκε 348 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top