Μειωμένη κινητικότητα παρουσιάζεται στα καταστήματα των τραπεζών, αντανακλώντας από τη μία τα μέτρα περιορισμού και προστασίας κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, αλλά και τη μειωμένη οικονομική δραστηριότητα.


 
Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το ΚΥΠΕ από τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες (Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα), η κίνηση στα καταστήματα είναι μειωμένη λόγω των μέτρων προστασίας που εφαρμόζονται, αλλά και λόγω του ότι το ίδιο το κοινό έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις συναλλαγές, για τις οποίες επιβάλλεται φυσική παρουσία στο κατάστημα.


 
Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ από την Τράπεζα Κύπρου, η κίνηση στα καταστήματα είναι μειωμένη κατά 50%, με την τάση να καταδεικνύει περαιτέρω υποχώρηση, με μέρος της κίνησης να μεταφέρεται στις αυτόματες ταμειακές μηχανές και ευρύτερα στα ηλεκτρονικά κανάλια αλλά και σε αιτήματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνημάτων (back office).
 


Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η κίνηση μέσω των ηλεκτρονικών καναλιών παρουσιάζεται σταθερή σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες μέρες, αλλά παρουσιάζει αύξηση 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


 
Εκπρόσωπος της τράπεζας, δήλωσε πως η μείωση στην κίνηση των καταστημάτων αντανακλά και τη μειωμένη οικονομική δραστηριότητα συνεπεία των περιοριστικών μέτρων για μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.


 
Και στην Ελληνική, η οποία επέλεξε να λειτουργεί με μειωμένο αριθμό καταστημάτων, παρατηρείται μείωση στην προσέλευση πελατών στα καταστήματα.


 
Η κίνηση των καταστημάτων είναι μειωμένη, αύξηση παρατηρείται στην κίνηση στις αυτόματες ταμιακές μηχανές και στα ηλεκτρονικά κανάλια, με την αύξηση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές να μην αντισταθμίζει τη γενικότερη μείωση στα καταστήματα.


 
Αυτό, ανέφερε αξιωματούχος της τράπεζας, καταδεικνύει μειωμένη οικονομική δραστηριότητα, αλλά και το ότι ο κόσμος έχει περιορίσει τις επισκέψεις του σε καταστήματα στις απολύτως αναγκαίες.Στις τράπεζες εφαρμόζονται μέτρα προστασίας, με άτομο έξω από κάθε κατάστημα να θερμομετρά τους πελάτες, να ελέγχει τον ρυθμό προσέλευσης και να συμβουλεύει τους πελάτες να καταφύγουν στις ταμειακές μηχανές, αν η είσοδος στο κατάστημα δεν κρίνεται αναγκαία.ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 1128 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top