Γράφει η Μύρια Πολυδώρου

Από παιδιά μας άρεσαν τα παραμύθια ήταν η πιο γλυκιά συνήθεια της μαμάς μας και έχουμε όμορφες αναμνήσεις από αυτή.

Αναμφισβήτητα, τα παραμύθια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχική ισορροπία των παιδιών.
Μέρα από το παραμύθι το παιδί έχει την ευκαιρία να παλέψει με το "τέρας" και να το νικήσει, ενώ μπορεί να ταυτιστεί με τον ήρωα και την ιστορία και αν θελήσει ακόμα και να την αλλάξει.
Τώρα, που τα παιδιά μας βρίσκονται στο σπίτι εξαιτίας της πανδημίας είναι μία ευκαιρία να πλουτίσουμε τον ψυχισμό τους.
Θα ήταν ωραίο λοιπόν να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία και να διαβάσουμε ιστορίες και παραμύθια στα παιδιά ως μέρος της ψυχαγωγίας και της διαπαιδαγώγησης τους. Άλλωστε, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν υποστήριξε, "αν θέλετε το παιδί σας να γίνει έξυπνο διαβάστε το παραμύθια, αν θέλετε να γίνει πιο έξυπνο διαβάστε τα περισσότερα παραμύθια".
Γνωρίζοντας λοιπόν, τη σημαντικότητα του παραμυθιού στη ζωή των παιδιών, το "Μουσείο Παραμυθιού" ξαναζωντανεύει μεταφέροντας στα παιδιά τις πιο όμορφες ιστορίες παραμυθιών υπό την αφήγηση αγαπημένων προσώπων.
Την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία ανέλαβε η Βίκυ Μπαλωμένου, Διευθύντρια του "Μουσείου παραμυθιού", με τη στήριξη του Άλφα Κύπρου.
Η αφήγηση θα γίνεται διαδικτυακά και είναι αφιερωμένη στα παιδιά που είναι αυτοπεριορισμένα λόγω της πανδημίας. 

Σήμερα Δευτέρα, 23 Μαρτίου, στις 4:00 μ.μ. από τη σελίδα του Facebook του Μουσείου παραμυθιού, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος αφηγείται το αγαπημένο του παραμύθι στα παιδιά.


Καθίστε τώρα αναπαυτικά το παραμύθι αρχινά...

 

Διαβάστηκε 689 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top