Παρατείνεται για άλλες 48 ώρες η αναστολή της λειτουργίας του ΓΝ Πάφου μετά από απόφαση που λήφθηκε χτες το βράδυ από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Η αναστολή της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων και του ΤΑΕΠ του ΓΝ Πάφου θα συνεχιστεί και σήμερα  Δευτέρα  , σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, με ειδικές όμως  διευθετήσεις για αιματολογικά και ογκολογικά περιστατικά, αιμοκάθαρση και θαλασσαιμία.Αναστάληκε επίσης η  λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων Ειδικοτήτων τα προγραμματισμένα και επείγοντα, καθώς επίσης και όλων των χειρουργικών επεμβάσεων και οι ασθενείς καλούνται  να απευθύνονται στον Ιδιωτικό τομέα (Ευαγγελισμό και Κυανού Σταυρό  κατόπιν συμφωνίας του Υπουργείου Υγείας με τα αναφερόμενα Νοσηλευτήρια). Στο μεταξύ τέσσερα άτομα που συνδέονται με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου αποτελούν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τα 11 που ανακοίνωσε το χτες απόγευμα με δελτίο τύπου το Υπουργείο Υγείας.Εξάλλου σε σημερινές του δηλώσεις του  στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Λάκης Γιουκάς, Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου, ο οποίος έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα νοσηλεύτριας της Μονάδας Αιμοκάθαρσης, ανέφερε πως σήμερα Δευτέρα  αναμένεται η δειγματοληψία  των τελευταίων 20 περίπου ασθενών της Μονάδας Αιμοκάθαρσης , ενώ ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία για τους άλλους 80.


 
Η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των νέων  κρουσμάτων  στην Πάφο και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.Στο μεταξύ, συνεχίζεται η η λήψη δειγμάτων στο  ΓΝ Πάφου.Συνολικά στο ΓΝ Πάφου εργάζονται 680 άτομα .Στους νοσηλευτικούς θαλάμους των Τμημάτων του Νοσοκομείου Πάφου παραμένουν λιγότεροι από τριάντα ασθενείς ενώ το κρατικό νοσηλευτήριο τις τελευταίες μέρες δεν δέχεται νέους ασθενείς.

 


ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 847 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top