Λόγω της περιρέουσας ατμόσφαιρας και της μεγάλης ανησυχίας που επικρατεί στο κοινό λόγω των κρουσμάτων του κορωνοιού παρατηρείται από χθες, πολύ μεγάλη μείωση της ροής των αιμοδοτών παγκύπρια και σωρεία αναβολών προγραμματισμένων αιμοδοσιών. Αυτό έχει οδηγήσει σε επικίνδυνα χαμηλά αποθέματα παραγώγων αίματος. Δυστυχώς, η κατάσταση επιδεινώνεται με γρήγορους ρυθμούς και με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Όλοι μαζί καλούμαστε να αναστρέψουμε το κλίμα.

 

Τα παράγωγα αίματος είναι ζωτικής σημασίας για πολλές ομάδες συνανθρώπων μας όπως ασθενείς στα χειρουργικά τραπέζια, τραυματίες, πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς  και πολλοί άλλοι περιμένουν τη μετάγγιση σαν το πιο πολύτιμο δώρο.

 

Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας ενημερώνει ότι τα προγράμματα αιμοδοσίας διεξάγονται κανονικά και καλεί τους αιμοδότες να συμμετέχουν ενεργά. Καλούμε τις εθελοντικές επιτροπές να μην προβαίνουν σε ακύρωση των αιμοδοσιών. Οργανωμένα σύνολα που επιθυμούν να διοργανώσουν αιμοδοσίες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Αίματος στο τηλέφωνο 22809098.


Όλοι όσοι μπορούν να δώσουν αίμα όπως προσέλθουν σήμερα και αύριο μέχρι τις 19.30, στο χώρο της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Χαβούζας. Καθώς και το Σάββατο μέχρι τις 14:00.

 

Σημειώνεται ότι αποκλείονται προσωρινά από αιμοδοσία για διάστημα 28 ημερών άτομα που ταξίδεψαν οπουδήποτε εκτός Κύπρου, άτομα που έχουν συμπτώματα ίωσης ή/και οποιασδήποτε κλινικά αποδεδειγμένης αναπνευστικής νόσου και άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο ή ύποπτο κρούσμα.

 

Τονίζεται ότι οι διαδικασίες που χρησιμοποιεί το Κέντρο Αίματος είναι αυστηρά ελεγχόμενες και χαρακτηρίζονται από πλήρη ασφάλεια για τους αιμοδότες και τους ασθενείς μας.

 

Διαβάστηκε 1038 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top