Η ΠΑΣΥΚΙ χαρακτηρίζει την απόφαση «κλείσιμο» της Πνευμονολογικής Κλινικής αναφέροντας ότι πρόκειται για πισωγύρισμα, ενώ από την πλευρά του ο ΟΚΥπΥ τονίζει πως πρόκειται για προσωρινό μέτρο μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, Σωτήρης Κούμας δήλωσε στην Cyprus Times ότι ο ΟΚΥπΥ έχει αποτύχει. «Η απόφαση αποτελεί απότοκο της αδράνειας».

 

Ο κ. Κούμας χαρακτήρισε πρωτόγνωρη την απόφαση η οποία δεν έχει ξανασυμβεί ανά το παγκύπριο. «Πρέπει να σταματήσουν να διαμαρτύρονται και να βρουν λύσεις. Από τον Οκτώβριο είχαμε έντεκα παραιτήσεις πνευμονολόγων, 5 στη Λεμεσό, 4 στην Λευκωσία και 2 στην Λάρνακα».

 

Όπως σημείωσε στην προσπάθεια του ο ΟΚΥπΥ να λύσει το πρόβλημα στη Λεμεσό δημιούργησε άλλο.

 

Επανέλαβε ότι η απόφαση για κλείσιμο συνιστά πρωτόγνωρο γεγονός και με τον τρόπο που εφαρμόζεται προσθέτει επιπλέον πίεση στις ήδη πιεσμένες παθολογικές κλινικές. «Αναμένουμε απαντήσεις» τόνισε καταλήγοντας.

 

Από την πλευρά του, μιλώντας στη Cyprus Times, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, τόνισε ότι δεν πρόκειται ούτε για κλείσιμο αλλά ούτε και για αναστολή λειτουργίας της Πνευμονολογικής Κλινικής, αλλά για προσωρινή αλλαγή του τρόπου λειτουργίας.

 

Όπως εξήγησε οι μαζικές παραιτήσεις πνευμονολόγων το τελευταίο διάστημα άφησαν το Νοσοκομείο Λεμεσού με μόλις δύο πνευμονολόγους, τους οποίους θα ενισχύσει τρίτος αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη. «Κάναμε προσπάθειες να φέρουμε πνευμονολόγους από άλλες επαρχίες αλλά και από Ελλάδα αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Δεν αλλάζει κάτι για τους ασθενείς, θα τυγχάνουν κανονικά νοσηλείας. Θα υπάρχουν οι τρεις πνευμονολόγοι εκτός από τις ώρες εφημερίας. Εκείνες τις ώρες τους ασθενείς θα βλέπουν οι παθολόγοι και εάν χρήζουν εισαγωγής αυτό θα γίνεται κανονικά.»

 

Ο κ. Χαριλάου επανέλαβε ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από τους αρμόδιους και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

 

 

Πηγή: cyprustimes.com

Διαβάστηκε 812 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top