Η Κυβέρνηση επενδύει στην πανεπιστημιακή ανάπτυξη και επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στην υλοποίηση των σχεδιασμών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, στο πλαίσιο συνάντησης του με τις πρυτανικές αρχές και μέλη του συμβουλίου του Πανεπιστημίου.


 
Όπως δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης, ο ίδιος διαπίστωσε τη μεγάλη πρόοδο που γίνεται στο ΤΕΠΑΚ και είχε την ευκαιρία να συζητήσει τους σχεδιασμούς του, ιδιαίτερα σε σχέση με την κτιριακή ανάπτυξη, υποδεικνύοντας πως "η δημιουργία φοιτητικών εστιών είναι εκ των ων ου ανευ, οπωσδήποτε, αλλά και η δημιουργία εγκαταστάσεων για την έρευνα και καινοτομία".
 


"Υπολογίζουμε στα Πανεπιστήμια μας και στο ΤΕΠΑΚ, όσον αφορά την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας και βεβαίως, σε συνεργασία με τις αρχές του Πανεπιστημίου, θα προωθήσουμε την υλοποίηση των σχεδιασμών, για τους οποίους έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία ο ίδιος ο ΠτΔ", συμπλήρωσε.
 


Κατά τη συνάντηση, συνέχισε, συζητήθηκαν και γενικότερα θέματα πανεπιστημιακής ανάπτυξης, "το πώς ιδιαίτερα το ΤΕΠΑΚ εντάσσεται σε αυτό το χάρτη της πανεπιστημιακής ανάπτυξης, γιατί ως Κυβέρνηση θεωρούμε ότι, όσο περισσότερο μπορέσουμε να επενδύσουμε στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, τόσο περισσότερα θα μπορεί να περιμένει η χώρα μας και στο μέλλον".


 
Σήμερα η Κύπρος  αναδεικνύεται ως μια χώρα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, είπε ο Πρόδρομος Προδρόμου και πρόσθεσε πως "αιχμή αυτής της προσπάθειας, η βάση για την Κυβέρνηση, είναι τα κρατικά πανεπιστήμια και ιδιαίτερη προσοχή δίνουμε στο ΤΕΠΑΚ, που είναι ακόμα σε μια ευαίσθητη αλλά πολύ σημαντική φάση ανάπτυξης".


 
Τέλος, διαβεβαίωσε ότι οι διάλογος με τις αρχές του Πανεπιστημίου θα συνεχιστεί και το Υπουργείο θα παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες του, "όπου με ικανοποίηση  βλέπουμε, πολύ συχνά, επιδώσεις και στον εκπαιδευτικό αλλά και στον ερευνητικό τομέα και στη συνεισφορά στην κοινωνία".


 
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Πανίκος Φιλίππου και ο Πρύτανης, Παναγιώτης Ζαφείρης, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Υπουργό Παιδείας για το ενδιαφέρον που επέδειξε, κάνοντας λόγο για μια εποικοδομητική και παραγωγική συνάντηση.
 


Νωρίτερα, ο Υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε τα Επαρχιακά Γραφεία του Υπουργείου, στη Λεμεσό, το Λανίτειο Λύκειο, το Β` Δημοτικό Σχολείο και την Α` Τεχνική Σχολή Λεμεσού.

 

ΚΥΠΕ

Διαβάστηκε 867 φορές
Tagged under

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top