Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου βραβεύτηκε από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης, με το βραβείο «Χρυσός Προστάτης του Περιβάλλοντος».

 

Να σημειώσουμε ότι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο είναι το πρώτο πανεπιστήμιο της Κύπρου στο οποίο απονέμεται η διάκριση αυτή. Τα εν λόγω βραβεία συνδιοργανώνονται από το ΚΥ.Κ.Π.Ε.Ε. και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος (υπό την αιγίδα της επιτρόπου Περιβάλλοντος), και υποστηρίζονται κι από άλλες σημαντικές οργανώσεις του νησιού.Η βράβευση ως «χρυσός προστάτης» αφορά ενέργειες του ΤΕΠΑΚ όσον αφορά τη διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων ως αναπόσπαστο μέρος της επιχειρησιακής του πολιτικής. Επιπρόσθετα σημαντικό ρόλο παίζει η εγκαθίδρυση περιβαλλοντικών πρακτικών, δράσεων αλλά και η μείωση της κατανάλωση φυσικών πόρων, μέσα από την υιοθέτηση των κατάλληλων βέλτιστων πρακτικών.

 

Τέλος, ένας άλλος παράγοντας που λαμβάνεται υπόψη είναι η ενίσχυση τοπικών περιβαλλοντικών φορέων και ανάληψη φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης. Η αξιολόγηση των υποψήφιων οργανισμών έγινε από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης για τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για οργανισμούς και επιχειρήσεις 2019 στην παρουσία της επιτρόπου Περιβάλλοντος και εκπροσώπων όλων των συνεργαζόμενων φορέων. Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης λήφθηκε υπόψη η δέσμευση του οργανισμού για σεβασμό και προστασία του περιβάλλοντος, η περιβαλλοντική του πολιτική, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση και η περιβαλλοντική εταιρική κοινωνική ευθύνη. Το ΤΕΠΑΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «με το βραβείο αυτό, το πανεπιστήμιο αποδεικνύει ότι αναπτύσσει και εφαρμόζει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

 

Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την αιγίδα του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Διαβάστηκε 1599 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top