Αναδημοσίευση από "Διάλογο" - Χρήστος Χαραλάμπους

 

Καλείται ο αρμόδιος υπουργός να υλοποιήσει ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

Μπορεί η ολοκλήρωση και η λειτουργία του κάθετου δρόμου που ενώνει το λιμάνι της Λεμεσού με τον αυτοκινητόδρομο να αποδείχτηκε εξυπηρετική για τη διακίνηση του εμπορίου και να συνέβαλε στον μέγιστο βαθμό στην αποσυμφόρηση της Λεμεσού από την παρουσία των βαρέων οχημάτων, ωστόσο αρκετά είναι τα προβλήματα που ακόμα παραμένουν σε εκκρεμότητα παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν και τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν εδώ και αρκετό καιρό από την κυβέρνηση.

 

Προβλήματα που έχουν να κάνουν, κυρίως με την ηχορύπανση αλλά και την καλαισθησία του δρόμου σε όλο του το μήκος και από τα οποία υποφέρουν κατά κύριο λόγο οι πολίτες, τα σπίτια ή οι χώροι εργασίας των οποίων εφάπτονται ή βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το δρόμο.

 

Σχετικές είναι οι επιστολές του βουλευτή Λεμεσού του ΑΚΕΛ Γιώργου Γεωργίου προς τον νέο Υπουργό Μεταφορών και Έργων, Γιάννη Καρούσο, με τις οποίες επαναφέρει τα προβλήματα που υπάρχουν ζητώντας την προώθηση των ενδεδειγμένων ενεργειών ώστε, επιτέλους, να δοθούν λύσεις τις οποίες είχαν υποσχεθεί και οι προκάτοχοί του, αλλά έμειναν στα λόγια.

 

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ηχορύπανση, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ ζητά από τον Υπουργό ενημέρωση σχετικά με την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων κατά μήκος του κάθετου δρόμου και ιδιαίτερα στο τμήμα που καλύπτει την κατοικημένη περιοχή Μονοβολικού – Πολεμιδιών.

«Δυστυχώς έχουν παρέλθει πολλά χρόνια υποσχέσεων και δεσμεύσεων, χωρίς να γίνει τίποτα και ο κόσμος διαμαρτύρεται για την ασυνέπεια του Υπουργείου Μεταφορών και Έργων», αναφέρει ο κ. Γεωργίου, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ενώ τα έργα του κάθετου δρόμου τέλειωσαν πριν από δέκα και πλέον χρόνια, ωστόσο δεν τοποθετήθηκαν τα ηχοπετάσματα, όπως είχε συμφωνηθεί με τους πολίτες οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι αφού έχασαν την κοινή τους ησυχία και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ηχορύπανση.

 

Τοπιοτέχνηση το συντομότερο

Σε ό,τι αφορά το θέμα της τοπιοτέχνησης του δρόμου από το λιμάνι μέχρι και τον κόμβο του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ζητείται από τον κ. Καρούσο να παρέμβει ώστε το Υπουργείο να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό, σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές Λεμεσού και Πολεμιδιών, στην τοπιοτέχνηση των κυκλικών κόμβων, καθώς και των νησίδων.

«Δαπανούμε εκατομμύρια ευρώ για οδικά έργα και απουσιάζει παντελώς η πρόβλεψη για τοπιοτέχνηση και ενώ δόθηκαν υποσχέσεις από τους προκατόχους σας στο Υπουργείο, δυστυχώς περνάνε τα χρόνια, χωρίς να γίνει κάτι», αναφέρει ο κ. Γεωργίου, υποδεικνύοντας ότι «αυτά τα έργα είναι ευρωπαϊκά και υποτίθεται ότι συνδέουν την Κύπρο διαμέσου των λιμανιών με την Ευρώπη, οπότε καταλαβαίνετε τι σημαίνει μια υποβαθμισμένη εικόνα στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών, αλλά και των Κυπρίων».

 

Πηγή: https://dialogos.com.cy

 

Διαβάστηκε 4987 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top