Καλά νέα για το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο του ΓΣΟ το άλλοτε υπερσύγχρονο στολίδι της Λεμεσού. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, χθες Δευτέρα, υπεγράφη συμφωνία μεταξύ του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) του Δήμου Λεμεσού και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) για την ανάπλαση και επαναλειτουργίας αυτού του ιστορικού χώρου. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε μείνει ανεκμετάλλευτο, έρμαιο παραβατικότητας και βρωμιάς.


Όπως προνοεί η συμφωνία, ο Δήμος και το ΤΕΠΑΚ αναλαμβάνουν τη διαχείριση του ΓΣΟ για μια περίοδο 10 χρόνων η οποία θα ανανεώνεται ανά 5ετία. Η δημοτική αρχή από την πλευρά της θα αναλάβει τη διαχείριση των υπόλοιπων χώρων αλλά και μιας τοποθεσίας εντός του ΓΣΟ που θα ανεγερθεί στο χώρο Αθλητικό Μουσείο Λεμεσού. Οι διαβουλεύσεις πήραν σχεδόν 3 χρόνια και το κράτος θα ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια με 1.5 εκατομμύριο ευρώ.


«Μετά από πολλά χρόνια σιωπής και εγκατάλειψης, το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο – ΓΣΟ, θα ξαναζωντανέψει. Αυτός ο ιστορικός χώρος, ο γεμάτος με τις ωραιότερες αθλητικές αναμνήσεις για τους Λεμεσιανούς, θα πάψει να αποτελεί ένα χώρο που μας πλήγωνε όλους. Θα διορθωθεί, θα συντηρηθεί, θα συμπληρωθεί με νέες υποδομές και θα ξαναμπεί στη ζωή της πόλης και των κατοίκων της, τόσο των πολιτών όσο και των φοιτητών», δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης.


Η διαδικασία περιλαμβάνει τον διορισμό ενός Διευθυντή Έργου και την μέσα από διαδικασίες προκήρυξη προσφορών για συντήρηση έργων πολιτικού μηχανικού και ηλεκτρομηχανολογικών, νέες αίθουσες γυμναστικής, Αθλητικό κέντρο, κλπ. Ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Πανίκος Φίλιππου, τόνισε ότι τις αθλητικές εγκαταστάσεις θα απολαμβάνουν τόσο οι φοιτητές του Πανεπιστημίου όσο και οι δημότες της Λεμεσού.


«Από σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για το ΓΣΟ. Ξεκινά μια νέα αποχή για τη σχέση του Δήμου Λεμεσού με το ΤΕΠΑΚ. Μια σχέση που θα βασίζεται στη σύζευξη του πανεπιστημιακού αθλητισμού με τον κοινωνικό αθλητισμό.
Φοιτητές και πολίτες όλων των ηλικιών θα χαίρονται τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΓΣΟ, καθημερινά και ολόχρονα. Ο χώρος με την αναβάθμιση των χώρων πρασίνου, των παιδότοπων και του εστιατορίου - καφετερίας θα ξαναγεμίσει ζωή και κίνηση», υπογράμμισε ο κ.Νικολαϊδης.


Ο προέδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης στην ομιλία του ανέφερε ότι «ανατέλλει μια καινούρια μέρα για τη Λεμεσό» και ο Οργανισμός θα παίξει καίριο ρόλο στην εποπτεία των εργασιών ανάπλασης του ΓΣΟ.


Το επόμενο διάστημα θα συσταθεί επταμελής διαχειριστική επιτροπή που θα αποτελείται από τρία μέλη από την τοπική αρχή, δύο από τον ΚΟΑ και 2 από το Πανεπιστήμιο.  

 

Διαβάστηκε 1284 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top