Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πρότυπου Κέντρου Ημέρας «Αικατερίνειο», με την παρουσία της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου.


«Πρώτιστο μέλημα του Υπουργείου είναι η εξασφάλιση πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε κατάλληλες υπηρεσίες και εξειδικευμένες δομές, προάγοντας τα δικαιώματά τους», επεσήμανε η αρμόδια Υπουργός.

 

mesa1

 


Η κα Αιμιλιανίδου, στην ομιλία της συνεχάρη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Λεμεσού, για την εθελοντική και ανιδιοτελή προσφορά τους και τόνισε ότι η συνεργασία της Πολιτείας με τις εθελοντικές οργανώσεις «φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα».

 

mesa

 


Η Υπουργός ανέφερε ότι, η προσφορά του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Λεμεσού, είναι μεγάλη και ότι τα προγράμματα «Το Σπίτι του Μάριου» και το «Αικατερίνειο», «δίνουν λύσεις στα άτομα με αναπηρίες που χρειάζεται να περάσουν δημιουργικά την ημέρα τους σε ένα ευχάριστο περιβάλλον που τους παρέχει ταυτόχρονα προστασία και φροντίδα, αλλά και λύσεις στους γονείς που χρειάζεται να εξεύρουν κατάλληλο περιβάλλον για την φροντίδα των παιδιών τους». 

 


Στη συνέχεια, ανέφερε ότι, «αφουγκραστήκαμε τις ανησυχίες των γονιών για τη συνολική διαβίωση των παιδιών τους όταν αυτοί δεν θα είναι σε θέση πια να τα φροντίζουν» και τόνισε ότι αποτελεί υποχρέωση του κράτους να φροντίσει για την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, όταν δεν υπάρχει επαρκές προστατευτικό οικογενειακό περιβάλλον για να τα υποστηρίξει πάνω σε 24ωρη βάση».

 

 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

 


Από πλευράς του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Λεμεσού Ιάκωβος Βαλανίδης ευχαρίστησε θερμά το φίλο και μεγάλο ευεργέτη τους για τη δωρεά του σπιτιού τον Απρίλιο του 2016. «Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να του εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας είναι η ονομασία του Κέντρου ‘ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΟ’», τόνισε.

 


Ακολούθως επεξήγησε τη δράση και το ρόλο του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Λεμεσού.

 

Ιάκωβος Βαλανίδης:


Επόμενος μας στόχος η αγορά του απέναντι οικοπέδου για να χρησιμοποιηθεί μόνιμα ως χώρος στάθμευσης, καθώς και η δημιουργία χώρου φιλοξενίας των παιδιών, όταν οι γονείς έχουν κάποιες υποχρεώσεις ή έχουν την ανάγκη για ξεκούραση ή για ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

 

Διαβάστηκε 1159 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top