Στην Κύπρο του σήμερα, με τη νοοτροπία τριτοκοσμικής χώρας, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα της δημόσιας υγείας με το κάπνισμα. 
Υπάρχει νόμος που να περιορίζει ή να απαγορεύει το κάπνισμα; Και εάν υπάρχει, εφαρμόζεται; Γίνονται έλεγχοι και επιβάλλονται αποτρεπτικά πρόστιμα; 
Ως πολίτης αυτού του κράτους, πηγαίνεις σε μια καφετέρια και κάθεσαι στον εξωτερικό της χώρο, όμως εκεί αναπνέεις καπνό χωρίς να είσαι καπνιστής. Και αυτό, επειδή ο χώρος είναι καλυμμένος γύρω γύρω και από πάνω και έτσι, είναι σαν να είναι εσωτερικός χώρος της καφετέριας. Λες και οι μη καπνιστές δεν έχουν δικαιώματα!

Πριν από χρόνια, όταν τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος για απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους κλειστούς χώρους, εμείς οι μη καπνιστές αναπνέαμε καθαρό αέρα σε τέτοιους χώρους, όμως σήμερα δεν μπορούμε. 

Στην Κύπρο, οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα και εκθέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο όλους εμάς τους μη καπνιστές. Ντροπή και αίσχος. 

Παύλος

 

Νομοθεσία που να απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους υπάρχει και εφαρμόζεται, όμως είναι αδύνατον να υπάρχουν παντού αστυνομικοί για τους σχετικούς ελέγχους. Επιπλέον, οι χώροι στους οποίους αναφέρεται ο αναγνώστης μας, χαρακτηρίζονται υπαίθριοι και γι αυτό επιτρέπεται το κάπνισμα εκεί.
Μόνο με αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας, μπορούν να αλλάξουν τα όσα ενοχλούν τον αναγνώστη μας και πολλούς άλλους μη καπνιστές.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Διαβάστηκε 944 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top