Αναδημοσίευση από "Πολίτη" - Χριστόφορος Νέστορος

 

Αρχές του νέου χρόνου θα στηθούν τα πρώτα εργοτάξια στον δρόμο Λεμεσού - Σαϊττά για την κατασκευή της φάσης Α1 του έργου ανακατασκευής του οδικού δικτύου από τα Πολεμίδια μέχρι την Παλόδεια, μήκους 3,7 χιλιομέτρων. Σε πρόσφατη συνεδρία του το Συμβούλιο Προσφορών κατακύρωσε το έργο στην εργοληπτική εταιρεία Cyfield Construction Ltd, έναντι του ποσού των 26 εκατομμυρίων 126 χιλιάδων ευρώ. Για το έργο είχαν υποβληθεί συνολικά έξι προσφορές, το ύψος των οποίων κυμαινόταν από 26 μέχρι 29 εκατ. ευρώ, ποσά που ενέπιπταν στο πλαίσιο της προϋπολογιζόμενης δαπάνης, που είχε καθοριστεί στα 26,2 εκατ. ευρώ. Οι κατασκευαστικές εργασίες θα έχουν διάρκεια 30 μηνών.

 

Πιο κοντά στο Τρόοδος
Το έργο θα φέρει έστω και τμηματικά πιο κοντά τις ορεινές κοινότητες με τη Λεμεσό μετά από χρόνια σχεδιασμών, αναβολών, υποσχέσεων και διαψεύσεις προσδοκιών. Η φάση Α1 αφορά το τμήμα μήκους 3,7 χιλιομέτρων από το Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» (Palais de Sport) μέχρι την έξοδο της Παλόδειας. Το τμήμα αυτό αποφασίστηκε να προωθηθεί κατά προτεραιότητα, καθώς έχει χαρακτηριστεί μελανό σημείο από πλευράς οδικής ασφάλειας και η Αστυνομία έχει ζητήσει τη λήψη δραστικών μέτρων για άμβλυνση των προβλημάτων. Ο νέος δρόμος θα περιλαμβάνει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και διαχωριστικό στηθαίο.

 

Όταν το έργο υλοποιηθεί στην ολότητά του, η νέα όδευση του δρόμου θα είναι συνολικού μήκους 22,5 χλμ. Η όδευση θα ακολουθεί τον υφιστάμενο δρόμο μέχρι την Άλασσα. Πριν από τη γέφυρα του Ζυγού, θα ακολουθεί νέα χάραξη ανατολικά του υφιστάμενου δρόμου, παρακάμπτοντας την Άλασσα, τη Λάνια και την Τριμίκλινη, και θα καταλήγει στον Σαϊττά. Ο σχεδιασμός του έργου περιλαμβάνει τέσσερις ανισόπεδους κόμβους – Παλόδειας, Άλασσας, Μοναγρίου και Αγίου Μάμα, τρεις ημικόμβους στη Λάνια και την Τριμίκλινη και τον τερματικό κυκλικό κόμβο Σαϊττά. Το έργο περιλαμβάνει, επίσης, μία σήραγγα μήκους 310 μ. στην περιοχή Σαϊττά, 6 κοιλαδογέφυρες, 11 υπέργειες και 6 υπόγειες διαβάσεις οχημάτων για σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με υπηρεσιακούς δρόμους, συνολικού μήκους 30 χιλιομέτρων.

 

Πηγή: https://politis.com.cy

Διαβάστηκε 2588 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top