Η Κύπρος αποτελεί ένα ποιοτικό ναυτιλιακό σύμπλεγμα και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στον κόσμο για τον ναυτιλιακό της στόλο, δήλωσε σήμερα η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ Violeta Bulc, σε   μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια των σημερινών εργασιών του διεθνούς φήμης συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2019», στη Λεμεσό.
 
Η Ευρωπαία Επίτροπος, είπε, μεταξύ άλλων, ότι γνωρίζει πόσο σημαντικός είναι ο τομέας της ναυτιλίας για την κυπριακή οικονομία και χαιρέτισε τη σημασία που η πολιτεία αποδίδει στον τομέα αυτό. Αναφέρθηκε, επίσης στις προσπάθειες που καταβάλλονται ούτως ώστε η ναυτιλία να παραμένει στο επίκεντρο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Εδώ και πέντε χρόνια, είπε, μοιραστήκαμε ένα απίστευτο ταξίδι. Έχουμε εργαστεί σκληρά, πρόσθεσε, για να κάνουμε τις θαλάσσιες μεταφορές ασφαλέστερες, καθαρότερες και πιο συνδεδεμένες και ψηφιοποιημένες.

Ανέφερε, επίσης ότι οκτώ συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις ολοκληρώθηκαν μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην ασφάλεια επιβατηγών πλοίων (passenger ship safety), στις ευκολίες υποδοχής (port reception facility) και στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού περιβάλλοντος “Ενιαίας Ναυτιλιακής Θυρίδας” (European Maritime Single Window Environment).
 
Ανέφερε, τέλος, ότι ο τομέας της ναυτιλίας βρίσκεται στο δρόμο προς ένα καθαρότερο και πιο πράσινο μέλλον.

 
(ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/ΑΧΡ)

Διαβάστηκε 509 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top