«Σιωπηλή διαμαρτυρία – Θρήνο εις Μνήμην του 14χρονου Στυλιανού», προγραμματίζεται για το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 το βράδυ, έξω από τα κεντρικά γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στην Λευκωσία. Φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας κεριά οι συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία θα απαιτήσουν σιωπηλά τιμωρία των ενόχων και αλλαγή των νόμων για προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.


 
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η εκδήλωση πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμέλεια, την ανευθυνότητα και την ανικανότητα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και των άλλων κρατικών Υπηρεσιών, που είχε ως αποτέλεσμα το τραγικό τέλος ενός παιδιού, αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.


 
Οι διοργανωτές αναφέρουν επίσης ότι καταδικάζουν τα κενά και τα ελλείμματα των διαδικασιών που αφήνουν απροστάτευτα ευάλωτα άτομα και απαιτούν να γίνουν άμεσα οι ανάλογες τροποποιήσεις στη νομοθεσία, ώστε να δίνεται η ευχέρεια στους αρμόδιους λειτουργούς να δρουν χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών.
 


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 μέχρι τις 10 το βράδυ έξω από τα κεντρικά γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στην οδό Προδρόμου 63 στον Στρόβολο.


 

Πηγή: philenews
 

Διαβάστηκε 301 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top