Το πρώτο κέντρο παροχής εξειδικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα πρόσωπα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού, εγκαινίασε το απόγευμα η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, εξέφρασε την ικανοποίηση του από τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημιουργία δυο χώρων φιλοξενίας αστέγων στη Λεμεσό ενώ ανέφερε πως το κέντρο "ΣΧΕΔίΑ" έρχεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αστέγων, όχι απλά ως πρόβλημα στέγης ή διανυκτέρευσης, αλλά ως ένα σύνθετο πρόβλημα και ως αποτέλεσμα πολλών παραγόντων.
 
Διευκρινίζοντας ότι το κέντρο δεν θα προσφέρει διανυκτέρευση, ο κ.Νικολαϊδης, είπε πως στόχος του είναι η προσφορά εκείνων των υπηρεσιών - επτά στο σύνολο τους -  για την κοινωνική επανένταξη των ατόμων, ένταξη τους στην αγορά εργασίας, απόκτηση δεξιοτήτων, ενδυνάμωση του οικογενειακού κλοιού, απόκτηση μόνιμης στέγης και ότι άλλο θεωρηθεί αναγκαίο για το κάθε άτομο ξεχωριστά. 

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΑΑΡ) 
 

Διαβάστηκε 522 φορές

Leave a comment

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα της Κύπρου! Η εφημερίδα «Λεμεσός» είναι η μεγαλύτερη τοπική εφημερίδα όχι μόνο της πόλης και επαρχίας Λεμεσού αλλά και παγκύπρια. Κυκλοφορεί κάθε Παρασκευή σε χιλιάδες αντίτυπα και διανέμεται δωρεάν... [περισσότερα]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: P & E Publishers & Advertising Ltd
Διεύθυνση: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ 67,
EVIS COURT, ΓΡ.1, 3052, ΛΕΜΕΣΟΣ
Email: elemesos@cytanet.com.cy
Τηλ: 25877464, 25877465, 99348555
Fax: 25565325

Top